Falafel nasıl yapılır? Malzemeleri neler? Falafel tarifi ve nasıl pişirilir?

Falafel nasıl yapılır? Malzemeleri neler? Falafel tarifi ve nasıl pişirilir?

Falafel nasıl yapılır? Malzemeleri neler? sorusu sıkça araştırılıyor. Falafel tarifi ve nasıl pişirildiğine dair detaylar haberimizde. Sevilen yemek falafel merak konusu. İşte vatandaşların merak ettiği Falafel tarifi, malzemeleri ve pişirilirken dikkat edilmesi gereken noktalar...

Falafel nasıl yapılır? Malzemeleri neler? Haberimizde vatandaşların merak ettiği falafel tarifini ve nasıl pişirildiğini bulabilirsiniz. Türkiye'de pek bilinmeyen Lübnan kökenli yemek Falafet tarifi araştırılıyor. İşte Falafel hakkındaki tüm detaylar ve haberler...

Falafel tarifi! Nasıl yapılır ? Malzemeleri neler? 

FALAFEL HANGİ BÖLGENİN YEMEĞİ?

Doyurucu bir Lübnan lezzeti olan falafel; tadını nohut, taze yeşillikler ve kuru baharatlardan alıyor. Çıtır bir kaplaması olması adına derin yağda kızartılan nohut köftelerini bu lezzetten mahrum kalmamak için yağlı kağıt üzerinde fırında da pişirebilirsiniz.

Vejetaryenlerin ve hatta veganların afiyetle tüketebileceği bir lezzet falafel. Her iki yaşam biçimine de uygun. Lübnan mutfağı zaten hem veganların hem de vejetaryenlerin sıklıkla başvurduğu bir mutfak. Etsiz de nefis yemek yapabiliyorlar çünkü. Humus örneğin, tabbule salatası mesela.

18-11/06/masterchef-falafel-tarifi.jpg

FALAFEL TARİFİ

FALAFET MALZEMELERİ 

1 su bardağı
nohut (bir gece önceden ıslatılmış)
1/2 su bardağı
galeta unu
2 yemek kaşığı
tahin
1 adet
orta boy kuru soğan
2 adet
yeşil soğan
1/2 demet
maydanoz
1/2 demet
reyhan
1/4 demet
kişniş
2 adet
jalapeno biberi
2 yemek kaşığı
susam
1/2 çay kaşığı
kimyon
1/2 çay kaşığı
zerdeçal
1/2 çay kaşığı
köri
1 çay kaşığı
tuz
1/2 çay kaşığı
taze çekilmiş tane karabiber
Kızartmak için:1,5 su bardağı
ayçiçek yağı
Tahin Sos İçin:4 yemek kaşığı
tahin
1 tatlı kaşığı
limon suyu
2 yemek kaşığı
süzme yoğurt
1/2 demet
maydanoz
(ince ince kıyılmış)

FALAFET'İN PÜF NOKTASI

Hazırladığınız falafel köftelerini vaktiniz varsa buzdolabında beklettikten sonra derin yağda ya da fritözde kızartın. Arzuya göre ıslatılmış nohutları haşlayıp, kabuklarını soyduktan sonra da falafel hazırlayabilirsiniz.

18-11/06/falafet-nasil-yapilir.jpg

FALAFET NASIL YAPILIR?

Taze kişniş, maydanoz ve reyhanın yaprak kısımlarını ayıkladıktan sonra taze soğanlarla birlikte incecik kıyın. Kabuğunu soyduğunuz kuru soğanı iri parçalar halinde doğrayın.

Ortadan ikiye kesip çekirdeklerini çıkardığınız jalapeno biberleri ince ince kıyın.

Bir gece önceden bol suda ıslattığınız nohutları, derin bir karıştırma kabına alın. Doğranmış tüm yeşillikleri, kuru ve taze soğanları, jalapeno biberleri, tahin, galeta unu, susam, kimyon, zerdeçal, köri, tuz ve taze çekilmiş tane karabiberi ekleyin.

Tüm malzemeyi mutfak robotu ya da blenderda özlü bir hamur olacak şekilde püre haline getirin.

Ayçiçek yağını derin bir tencerede kızdırın. Hazırladığınız falafel hamurundan parçalar kopartın. Çelik bir kalıp yardımıyla ya da elinizde yuvarlayarak şekil verin.

Falafelleri, kızgın yağda renk alana kadar kızartın. Dış kısmı çıtır, iç kısmı hafif yumuşak kalan falafelleriniz hazır.

Tahin sos yapılışı için: Süzme yoğurt, limon suyu ve tahini bir kasenin içinde karıştırın, ince ince kıyılmış maydanozu ilave edin. Salata, yoğurt ya da tahinli sos eşliğinde kızaran falafelleri servis edin ve sevdiklerinizle paylaşın.

FALAFET SERVİSİ

Kızarmış falafelleri; taze soğan, pita ekmeği, limon suyu ve zeytinyağı ile çırpılmış tahin sosu ya da sarımsaklı yoğurt eşliğinde servis edebilirsiniz.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN