Fazladan 300 kalori kilonuzu sabote eder

Fazladan 300 kalori kilonuzu sabote eder

‘Sağlıklı’ atıştırmalıklar diyetinizi bozuyor mu? Yanıtınız “Evet” ise bu, günde 300 kalori fazla aldığınız anlamına geliyor. İngiliz beslenme uzmanı Julian Gaine, fıstık ezmesinden patlamış mısıra, avokadodan patatese kadar hangi yiyeceği ne kadar yemeniz gerektiğini açıkladı.

Eğer kilo vermek ya da mevcut kilonuzu korumak istiyorsanız ne yediğiniz kadar ne kadar yediğiniz de önemli. Buna göre, iki parça çikolata yiyorsanız sorun yok ancak paketin yarısını tüketiyorsanız işte o zaman kilo almanız gayet normal. Sağlıklı atıştırmalıklar da kilo aldırıyor! Ölçü kontrolü şart. Beslenme uzmanı Julian Gaine’in önerisine göre abur cubur da dahil olmak üzere, bazı diyetisyenlerin tamamen yasakladıkları yiyecekleri porsiyon kontrolü şartıyla yiyebilirsiniz. O yiyecekler arasında patlamış mısır, fıstık, fıstık ezmesi, çikolata, kahvaltı gevreği, patates gibi birçok gıda var. Çünkü bunları doğru miktarda tüketmezseniz ister sağlıklı ister sağlıksız olsun her biri için ekstra 300 kalori alabilirsiniz, bu da sizi şişmanlatır. Gaine miktarlar konusunda İngiltere Sağlık Servisi’nin önerilerine uygun görüntülü bir set hazırladı. Bu sete bakarak kilo vermek, kilonuzu korumak veya kilo almak isteyip istemediğimize bağlı olarak yememiz gereken çeşitli ‘iyi’ aperatiflerin miktarına ilişkin görselleri bulabileceksiniz. Gaine “Porsiyon kontrolü, tabakalarımızın hangi gıdalarla ne kadar doldurulacağı konusunda bize bilgi veriyor” dedi.

NE KADAR YERSENİZ ZAYIFLARSINIZ?

Julian Gaine’in önerdiği kalori miktarları da porsiyon kontrolünü neye göre yapacağınız konusunda size bilgi verebilir.

Kilo vermek için: Yemeklerin yüzde 45’i protein, yüzde 35’i yağ ve yüzde 20’si karbonhidrat olmalı. Kadınlar günde bin 400 kalori, erkekler bin 900 kalori almalı.

Kilonuzu korumak için: Yemeklerin yüzde 35’i, yüzde 30’u yağ, yüzde 40’ı karbonhidrattan oluşmalı. Kadınlar 2 bin, erkekler 2 bin 500 kalori alabilir.

Kilo almak için: Yemeklerin yüzde 30’u protein, yüzde 20’si yağ, yüzde 50’si karbonhidrattan oluşmalı. Kadınlar 2 bin 600, erkekler 3 bin 100 kalori almalı.

 

 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN