Gitarın 16 ustası festivale gelecek

Gitarın 16 ustası festivale gelecek

Bu yıl üçüncü kez gerçekleştirilecek ‘Uluslararası Gitar Festivali’ 16 Kasım Cuma günü başlıyor. Organizasyon kapsamında Ignacio Rodes’ten Salvatore Seminera’ya günümüzün en önemli 16 gitar sanatçısı performans sergileyecek. Etkinlikte bu yıl ilk kez flamenko çalışmaları da yer alacak. Gitaristler Ezgi Anıl ve Ilgaz Benekay özel programda seyirciyle buluşacak.

İBB Cemal Reşit Rey Konser Salonu tarafından bu yıl üçüncüsü gerçekleştirilecek ‘Uluslararası Gitar Festival’ 16 Kasım cuma günü başlıyor. Dünyaca ünlü 16 sanatçının performans sergileyeceği festival kapsamında, 6 konser ve 6 masterclass gerçekleştirilecek. Festival, günümüzün en önemli gitaristleri arasında gösterilen Marco Socias’ın 18 Kasım akşamı vereceği konserle sona erecek. Festivalde İspanya’dan İgnacio Rodes, İtalya’dan Salvatore Seminera, Venezuela’dan Gabriel Gullien, Fransa’dan Laurent Boutros ve Arjantin’den Latin müziğinin duayenlerinden Ricardo Moyano festivalde performans sergileyecek isimlerden. Programda Türkiye’den Melih Güzel ve Hüsrev İsfendiyaroğlu da yer alıyor. Etkinlikte bu yıl, klasik gitarın yanı sıra flamenko gitarı performansları da sergilenecek. Türkiye’de flamenko müziğine gönül veren gitaristler Ezgi Anıl ve flamenko gitarı eğitiminin duayeni Ilgaz Benekay seyirciyle buluşacak. Ezgi Anıl’a konserinde danslarıyla Burcu Özbalkan eşlik edecek.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN