Kayıp sanılan çocuklar dede evinde bulundu

Kayıp sanılan çocuklar dede evinde bulundu

Kahramanmaraş'ta ailesinin kayıp başvurusu yaptığı 5 çocuğun dedelerinin evinde olduğu ortaya çıktı.

Kahramanmaraş'ta, ailelerinin kayıp ihbarı yaptığı ve polisin bulunmaları için alarma geçtiği 5 çocuğun dedelerinin evinde olduğu ortaya çıktı.

Alınan bilgilere göre, Namık Kemal Mahallesi 39. sokakta oturan Hilal Keleş ve Suzan Durdu, çocuklarını evde bırakarak birlikte hastaneye gitti. Durdu ailesinin çocukları İsmail, Esra ve Asiye ile Keleş ailesinin çocukları Elif ve Ünal, bir süre sonra sokağa çıkıp oyun oynadı.

Eve dönen Keleş ve Durdu, burada bulamadıkları çocuklarını çevrede aramaya başladı ancak bir sonuç alamadı. Bunun üzerine aileler, polise çocukları için kayıp ihbarında bulundu.

Alarma geçen polis ekipleri, Namık Kemal, Ballıca ve Yavuz Selim Mahallelerini ablukaya aldı. Bu sırada çocuklarının bulunması için göz yaşı döken ve sinir krizi geçiren Hilal Keleş'e 112 Acil ekibince müdahale edildi.

Çocuklar, bir süre sonra Suzan Durdu'nun babası Şeref Sarıgüzel'in evinde bulundu.

Dede Sarıgüzel'in, sokakta korkmuş halde bulduğu çocukları önce kendi evlerine ancak annelerinin dışarıda olması sebebiyle daha sonra kendi evine götürdüğü belirlendi.


15-05/12/aa.jpg                                Çocukların bulunması üzerine aileleri sevinç göz yaşı döktü.


Birinci sınıf emniyet müdürlerinin bulundukları rütbedeki en fazla bekleme süresi altı yıl olarak sınırlandırıldı. Bu süre sonunda bir üst rütbeye veya meslek derecesindeki göreve atanamayanlar emeklilik veya yaşlılık aylığı bağlanabilmesi için gerekli şartları taşıması halinde Yüksek Değerlendirme Kurulunun teklifi ve bakan onayıyla emekliliğe sevk edilecek. Hizmet gerekleri nedeniyle kadrosuzluktan emekliye sevk edilmesi uygun görülmeyenler hizmete devam ettirilecek. Bu şekilde göreve devamı uygun görülenlerin durumu iki yılda bir ele alınacak.

ANKARA/AA

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN