Gülüyorsunuz ama hepsi doğal tepkiler

Gülüyorsunuz ama hepsi doğal tepkiler

Yönetmenliğini Onur Ünlü’nün yaptığı ‘Gerçek Kesit: Manyak’ şu an vizyonda. Filmin senaristi ve başrol oyuncusu Cahit Kaşıkçılar, senaryoyu yazarken takıntılı insanlardan esinlendiğini belirterek “Gülünen sahneler insanların doğal tepkilerinden kaynaklanıyor” diye konuşuyor.

ERKUT TEZERDİ/İSTANBUL

Beyazperdede izleyiciyle buluşan fenomen ‘Gerçek Kesit’ dizisinin uzun metraj versiyonu ‘Gerçek Kesit: Manyak’ sıra dışı bir komedi yapım. Filmde aşırı takıntılı bir adamın yeni taşınan komşusuna aşık olması neticesinde cinayete uzanan öyküsü mizahla harmanlanarak anlatılıyor. Yönetmenliğini Onur Ünlü’nün yaptığı, senaryosunu Cahit Kaşıkçılar’ın yazdığı ve başrolünde oynadığı filmde Perihan Savaş’tan Erkan Kolçak Köstendil’e kadar birçok ünlü oyuncu da rol alıyor. Ayrıca ‘Sarı Bıyık’ın hayranlarına müjde çünkü ikinci filmin senaryosu hazırmış. Kaşıkçılar’la konuştuk.

Filmin yapım süreci hakkında neler söylersiniz? 

Filmin yapım sürecinde oyuncu seçimini ekiple birlikte yaptık, ‘Gerçek Kesit’in fenomen olmuş yüzlerini tercih ettik. Mekân konusunda da hikâyemizin kahramanı bizim içimizden biri olduğu için mekânların mahallelerimizden olmasına dikkat ettik. Yönetmenimiz de böyle bir kült dizinin film versiyonu için bence olabilecek tek kişiydi.

Neden ‘Gerçek Kesit: Manyak’ın senaryosunu yazdınız? Filmin parodi olmasınıntemel nedenini söyler misiniz?

‘Manyak’ın senaryosunu yazarken bugüne kadar gözlemlediğim takıntılı insanlardan esinlendim. Bir de önümde bunun yaşanmış bir özeti vardı, ilginç geldi, ayrıca Türk sinemasında çok işlenmemiş bir hikâyeydi. Onur da beğendi öyküyü. Aslında film parodi değil, aralara anlatıcı girdiği için öyle bir hava veriyor. Gülünen sahneler insanların doğal tepkilerinden kaynaklanıyor. Bu yapımda bir Onur Ünlü kafası ve katkısı var.

‘Gerçek Kesit: Manyak’ sizce izleyiciye neler sunuyor?

Aramızdaki bu tür hastaları tanımanıza ve zaman zaman kendimizle bile iç hesaplaşmaya neden olacak bir film. Toplumumuzun kanayan yaraları takıntı ve kadın cinayetlerine dikkat çekmek istedik.

Anlatım üslubu açısından yanlış anlaşılmaktan, tepki görmekten korktunuz mu?

Hayır, hiçbir çekince görmedim çünkü cesur olmazsanız, bir özelliğiniz de olmaz.

Yıllardır televizyon yapımlarında ve filmlerde rol alıyorsunuz. Sektörün geldiği konumu anlatabilir misiniz?

Türk sinema sektörü çok güzel gidiyor. Ama tutan bir yapımın onlarca benzeri çekiliyor. Yeni projeler yapılmalı, bunların hepsi büyük prodüksiyonlar gerektirmiyor. Bence senaryo sıkıntısı ve ‘tutar mi korkusu’ var. Daha cesur filmler yapılabilir. Bu arada yapanlar var ve gişede büyük işlere imza atıyorlar.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN