Güney Afrika’nın öksüzlerine ‘umut kapısı’

Güney Afrika’nın öksüzlerine ‘umut kapısı’

Güney Afrika’daki ‘Umut Kapısı’ adlı kuruluş, anneleri tarafından terk edilen bebeklere sahip çıkıyor.

17 yıl önce Berea şehrinde Baptist bir rahip tarafından kurulan Umut Kapısı, bebeklerin bakım ihtiyaçlarını karşılıyor ve onlara aile bulmaya çalışıyor. Geçen yıl bakım merkezine toplam 64 bebek getirilmiş. Bunların 28’i kendilerini evlatlık alan ailelere verilmiş. Merkezin kurulduğundan bu yana bakımını üstlendiği bebek sayısının ise bin 500’den fazla olduğu belirtiliyor. Bunların arasında evlat edinilenlerin oranınınsa yüzde 10 civarında olduğu ifade ediliyor.

Aile bulunamayan çocuklar ise çeşitli sığınma evlerine gönderiliyor. Öte yandan anneleri tarafından terk edilen çocuklara sahip çıkan merkezler de tartışma konusu oluyor. Bu merkezlere karşı olanlar, kadınların çocuklarını terk etmeye teşvik edildiğini savunuyor. Merkeze getirilen bebeklerin çoğunlukla aileleri tarafından değil, polisler ya da hastane çalışanları tarafından getirildiği belirtiliyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN