Hamile T-Rex fosili bulundu

Hamile T-Rex fosili bulundu

ABD'li bilim insanları, keşfettikleri 68 milyon yıllık bir dinozor fosilinin hamile olduğunu belirledi.

[Karar]

ABD'deki Kuzey Carolina Devlet Üniversitesi'nden bilim insanları, buldukları bir dinozor fosilinin hamile olabileceğini açıkladı. Bulunan fosilin, “dinozorların kralı” olarak bilinen T-Rex türüne ait olduğu ifade edildi. 68 milyon yıllık olduğu belirtilen fosilde, yalnızca yumurtlama dönemindeki kuşlarda bulunan bir kemiğin bulunduğu tespit edildi.

YENİ BİR DÜNYANIN KAPILARI AÇILACAK

Üniversiteden biyolog Lindsay Zanno, dinozorların cinsiyetlerine ve üreme alışkanlıklarına dair çok az şey bilindiğini ve bu keşfin, bulunan dinozor fosillerinin cinsiyetlerinin ayırt edilmesinde çok önemli olacağını kaydederek “Dinozorlarla ilgili yeni bir dünyanın kapıları açılacak” diye konuştu.

Araştırmacıların, bulunan kemiği yumurtlama dönemindeki devekuşu ve tavukların kemikleriyle karşılaştırmak için çalışmalara başladığı belirtildi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN