Hatay Meclis binası künefeci oldu

Hatay Meclis binası künefeci oldu

Hatay'ın Türk topraklarına katılmasının kararının alındığı tarihi Meclis binası künefeciye evrildi. Tarihi binanın bu şekilde kullanılması tepkilere yol açıyor.

KARAR.COM

Hatay'da bulunan 5 Temmuz 1939'da Türkiye Cumhuriyeti'ne katılan Hatay Devleti'nin meclis binası künefeciye çevrildi. Hatay'ın en işlek caddelerinin kesişme noktasında bulunan tarihi bina, Mart 2009'da Kültür Merkezi olarak kullanılmaya başlanmıştı.

Tarihi binanın evrimi kültür merkezi olarak kullanılmaya başlanmasının ardından hızlandı. 1927'de Fransız bir mimar tarafından sinema salonu olarak inşa edilen bina bir süre de belediye salonu olarak hizmet etmişti. Bir işadamı tarafından restore edildikten sonra kültür merkezine dönüştürülen binada Hatay'ın Türkiye Cumhuriyeti topraklarına katılma kararı alınmıştı.

VATANDAŞLAR TEPKİLİ

Bir dönem amacına uygun, kültür merkezi olarak kullanılan bina zaman içerisinde cafe tarzı bir yapıya bürünerek künefeci olarak evrimini tamamladı. Tarihi kararların alındığı binanın bu şekilde kullanılmasına tepki gösteren vatandaşlar, sosyal medya hesaplarını kullanarak duruma tepki gösterdi. "Bu durum düzeltilene kadar paylaşmaya devam edeceğiz" diyen vatandaşlar, binanın yeniden düzenlenerek tarihi değerine uygun olarak kullanılmasını istiyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN