Hayko Cepkin kimdir? Konser alanına paraşütle inen Hayko Cepkin'in hayatı

Hayko Cepkin kimdir? Konser alanına paraşütle inen Hayko Cepkin'in hayatı

Hayko Cepkin kimdir? Kaç yaşında nereli? soruları dünkü konserinden sonra sorgulanmaya başlandı. Konser alanına paraşütle inen Hayko Cepkin'in hayatını merak edenler için derledik. İşte Hayko Cepkin hakkında merak edilen her şey...

Müzisyen Hayko Cepkin'in dün verdiği konserden sonra sosyal medyada 'Hayko Cepkin kimdir? Kaç yaşında nereli?' gibi soruların yanıtı araştırılmaya başlandı. Konser alanına paraşütle inen Hayko Cepkin'in hayatıni hem hayranları hemde merak edenler için deerledik. Cepkin'in hayatına dair tüm detayları haberimizde bulabilirsiniz. 

Hayko Cepkin, uzun zamandır  hayalini kurduğu şeyi yaptı. Sanatçı Hayko Cepkin üzerinde çalıştığı 'festivale paraşütle inme' hayalini gerçekleştirdi. Edremit'teki Zeytinli Dalyan Sahili'nde Milyon Yapım tarafından düzenlenen Zeytinli Rock Festivali'nde sahne alan Hayko Cepkin, bin metre yükseklikten uçaktan atlayıp paraşütü ile festival alanına inerek dünyada bir ilki gerçekleştirdi.

Daha önce TSK ve Türk Hava Kurumu ile rekorlara imza atan ve hedef şampiyonluğu da bulunan Hayko Cepkin, paraşütle festival alanına iner inmez sahneye çıktı.

Seyircilere seslenen Cepkin, “Çok keyifliydi, keşke siz de yapsanız” dedi. Sanatçı daha sonra ara vermeden konserini gerçekleştirdi.

18-09/03/hayko-cepkin.jpg

HAYKO CEPKİN KİMDİR?

Ermeni asıllı Türk müzisyen, piyanist, şarkıcı. Sakin Olmam Lazımve Tanışma Bitti isimlerinde iki albüm çıkaran Cepkin, alternatif tarzıyla dikkat çekmektedir. Şarkıcı bir çok önemli müzisyenle çalışmış, düzenleme ve aranjörlük yapmıştır.

11 Mart 1978‘de İstanbul‘da dünyaya geldi. Gençliğinde kilise korosundaydı. Özelni bitirdikten iki sene sonra,
Mimar Sinan Üniversitesi Devlet Konservatuarı‘nda 2 yıl boyunca şan üzerine eğitim gördü. Cepkin, daha sonra Timur Selçuk Çağdaş Müzik Merkezi‘nde şan, solfej ve armoni dersleri aldı. Akademi İstanbul‘da da bir yıl süresince piyano eğitimi alan şarkıcı, 1997 yılında profesyonel müzik yaşamına klavyeci olarak başladı.

Sahneyi paylaştığı isimler arasında sırasıyla Öztürk, Ogün Şanlısoy, Aylin Aslım, Koray Candemir ve Demir Demirkan gibi isimler vardı. Cepkin ayrıca bu müzisyenlerin bazılarının albümlerinde aranjör ve düzenlemeci kimliğiyle yer aldı. Cepkin,
Murathan Mungan‘ın sözlerini yazdığı şarkıların farklı müzisyenler tarafından seslendirildiği Söz Vermiş Şarkılar isimli albümde yer alan ve Aylin Aslım‘ın seslendirdiği “Kimdi giden” adlı şarkının da düzenlemesini yaptı.

Hayko Cepkin, 2005‘te beste ve müziğini kendisinin yaptığı ve evinde kaydettiği şarkıları bir araya getirerek ilk albümünü çıkardı. Alternatif tarzdaki albüm “Sakin Olmam Lazım” adıyla müzik marketlerdeki yerini aldı.

2OO7‘de Tanışma Bitti adıyla piyasaya sürdüğü albümünde rock soundlarını ağırlıklı olarak kullanan şarkıcı, albümde gitarist
Umut Töre, bas gitarist Poyraz Kılıç ve baterist Murat Cem Ergül‘le birlikte çalıştı. 

Dünya üzerinde rock müziği yapabilen insanlar arasında sesini en iyi şekilde kontrol edebilen kişilerden biri “Hayko Cepkin”dir.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN