Her düşmanlık sinemayla aşılabilir

Her düşmanlık sinemayla aşılabilir

54. Uluslararası Antalya Film Festivali’ne katılan Bosna Hersekli yönetmen Aida Begiç, birbirimizi anlamaya ihtiyacımız olduğunu söyledi. Begic “İnanıyorum ki sinema bu açıdan farklı görüşler, kültürler ve yaşam tarzları arasında köprü olabilir” dedi.

Suriye’deki iç savaştan kaçarak Şanlıurfa’ya giden yetim çocukların hikâyesini konu edinen Bosna Hersekli yönetmen Aida Begiç’in yazıp yönettiği ‘Bırakma Beni’ filminin dünya prömiyeri, 54. Uluslararası Antalya Film Festivali’nde yapıldı. Aynı zamanda festivalin açılış filmi olan yapım hakkında konuşan Begiç, filmi rol alan çocuklarla birlikte izlemenin paha biçilemez bir duygu olduğunu söyledi. Begiç ayrıca sinemanın anlamını ve neden sinema yaptığını sürekli sorguladığına işaret ederek, şöyle devam etti: “Dünyaya bakış açınızdaki en ufak değişiklik sinemanıza da yansıyor. Benim daha önceki iki filmim de savaştan etkilenen kadınlar ve çocuklar üzerine odaklanıyordu. Sinema, kadın ve çocukların yaşadığı sorunlar üzerine yeterince odaklanmıyor. O yüzden filmlerime özellikle kadın ve çocukların sosyal sorunlarını taşımayı tercih ediyorum.” İslamofobinin de bir anda kendiliğinden oluşmadığının altını çizen Begiç, birbirimizi anlamaya ihtiyacımız olduğunu söyledi. Begiç şunları anlattı: “Aksi halde İslamofobi dahil hiçbir fobiyi aşamayız. İnanıyorum ki sinema bu açıdan farklı görüşler, kültürler ve yaşam tarzları arasında köprü olabilir. Kötü propagandalar İslam’ın radikal ve zararlı çok küçük bir bölümünü, sanki tamamı öyleymiş gibi insanların beynine servis ediyor.”

MARLON BRANDO’YU ÖRNEK ALDIM

Oscar ödüllü ABD’li aktör Christopher Walken 54’üncü Uluslararası Antalya Film Festivali’nde ‘Onur Ödülü’ne değer görüldü. Birkaç gündür Antalya’da olduğunu ve harika zaman geçirdiğini söyleyen Walken, “Antalya’yı çok sevdim ve tekrar gelmek istiyorum. Antalya Film Festivali, 50 yılı aşkın yapılan harika bir festival” diye konuştu. Walken oyunculuk yaşamı üzerine de önemli açıklamalarda bulundu. Aktörlük yapmadan önce dansçı olduğuna değinen Walken, tesadüfen aktörlüğe geçiş yaptığını belirtti. Walken, şöyle devam etti: “Bir oyunda dansçı olarak görevim vardı. Sonra birden aktör oldum. Hiçbir zaman aktör olmak istememiştim aslında. Herkesin hayatı, tesadüflerle doludur ve ben şanslıydım.”  Walken oyuncu olurken, kendisine rol model olarak Marlon Brando’yu aldığını da söyledi.

 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN