Hızlı büyüyen çocuğun göz numarasına dikkat

Hızlı büyüyen çocuğun göz numarasına dikkat

Okula hazırlık kitap, kırtasiye alışverişinden ibaret değil. Çocuklar için göz kontrolü de şart. Prof. Dr. U. Emrah Altıparmak, çocukların büyüme hızıyla birlikte göz numarasının da artabildiğini söylüyor.

Acıbadem Ankara Hastanesi göz sağlığı ve hastalıkları uzmanı Prof. Dr. U. Emrah Altıparmak, özellikle yaz döneminde çocukların hızlı bir gelişim göstermesinin yanında göz bozukluklarında da artış yaşanabildiğini söylüyor. Prof. Dr. Altıparmak “Güneş sağlıklı gelişim için son derece yarar sağlıyor. Ancak, özellikle miyop çocukların, büyüme hızına paralel olarak göz numaralarının da arttığına şahit oluyoruz. Bu bakımdan gözlük kullanan çocukların yaz tatili bitiminde göz kontrollerinden geçirilmesi ayrıca önem taşıyor” dedi.

Altıparmak’ın verdiği bilgiye göre özellikle okula başlama aşamasında olan 5-6 yaş grubundaki çocuklar daha önce göz muayenesi olmamışlar ise mutlaka göz muayenesi olmaları öneriliyor. Göz tembelliği tanısı erken yaşta konabilirse doğru tedavi ile hızlı bir şekilde tedavi edilebiliyor. Oysa göz tembelliği en etkin olarak 13-14 yaşlarına kadar tedavi edilebiliyor. Bu yaştan sonra sorun fark edilse bile tembellik kalıcı görme azlığıyla sonuçlanıyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN