Hürrem bakışını yakalamak için aynayı çatlattım

Hürrem bakışını yakalamak için aynayı çatlattım

Samsun Devlet Opera ve Balesi’nin sanatçısı olan ve geçen yıl Hürrem Sultan’ı canlandıran Ana Gorgiashvili, bu kez Piri Reis oyunuyla izleyiciyi selamlıyor. Sanatçı “Hürrem balesi için hazırlanırken çok kitap okudum. Onun bakışlarını yakalayabilmek için ayna karşısında saatlerce çalıştım” diyor.

Gürcistan’ın başkenti Tiflis’te dünyaya gelen ve 6 yaşında başladığı baleye Samsun Devlet Opera ve Balesi sanatçısı olarak devam eden Ana Gorgiashvili, başarılı dansıyla göz dolduruyor. Geçen yıl Hürrem Sultan’ı canlandıran, bu yıl koreografisi ve librettosu Armağan Davran ve Volkan Ersoy’a ait Piri Reis balesinde baş balerin olarak sahneye çıkan Gorgiashvili, 23 yıldır parmak uçlarında dans ediyor. 6 yaşında Tiflis’te çıktığı dans yolculuğunun Samsun’da devam ettiğini anlatan Gorgiashvili, hayalinin ise tüm dansçılar gibi bir gün Rusya’daki Bolşoy Balesi’nde görev almak olduğunu söyledi. Balenin hayatın her alanında fedakarlık isteyen zor ve acı veren bir sanat olduğunu ifade eden Gorgiashvili, gösterilere çok iyi hazırlandıklarını, prova sürecinin uzun ve zahmetli olduğunu anlattı. Parmakları kanayana kadar dans ettiklerini belirten Gorgiashvili “Bale aslında çok zor bir sanat. Dışarıdan göründüğü gibi değil. Hep parmaklarınızın ucundasınız” dedi.   Dansa hazırlanırken koreografların konuyu kendilerine anlattığını ancak kendisinin de ayrıca araştırma yaptığını söyleyen Gorgiashvili, Hürrem Sultan balesi için hazırlanırken çok kitap okuduğunu, Hürrem’in bakışlarını yakalayabilmek için ayna karşısında çalıştığını aktardı. Gorgiashvili, aktif bir balerin olarak 40 yaşına kadar görev yapabileceğini, ondan sonraki dönemde ise bale eğitmeni olarak çalışacağını sözlerine ekledi.      

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN