Huzur için yamyamlık

Huzur için yamyamlık

İngiltere’de bir mağarada yapılan araştırma, yamyamlığın bir ritüel biçiminde yapıldığını ortaya koydu. Mağarada 15 bin yıl önce yaşayan yamyamların, kurbanlarının kemikleri üzerine kazıdıkları izler, çeşitli eşyalarda da tespit edildi.

İngiltere’nin Somerset Kontluğu’nda yamyamların yaşadığı bilinen bir mağarada bilim insanları tarafından yapılan araştırmadan çarpıcı sonuçlar çıktı. Gough Mağarası’nda bulunan kemiklerin üzerindeki sıyrıkların rasgele oluşmadığı, belirli bir şekilde yapılmış olduğu tespit edildi.

Bilim insanları bu durumun, diğer insanları yemenin sembolik bir anlamı olduğuna işaret ettiği görüşünde. Araştırmada ayrıca kemiklerde gözlenen zikzak biçimindeki sıyrıkların, aynı döneme ait çeşitli nesnelerin üzerine kazınmış izlerle eşleştiği ortaya çıktı.

15 bin yıl önce yamyamların yaşadığı bilinen Gough Mağarası’ndaki bulguların, yamyamlığın bir ritüel olarak yapıldığını belirten bilim insanları, daha önce bu konuda bu kadar net bir bulguya ulaşılamadığını kaydetti.   Londra Doğa Tarihi Müzesi’nden antropolog Silvia Bello, Gough Mağarası’ndaki kemikler üzerinde bulunan oyma motiflerinin, Avrupa’da aynı döneme ait diğer arkeolojik alanlarda görülen motiflerle benzerlik gösterdiğini belirtti.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN