İdil Fırat kimdir? Mert Fırat kimdir? Mert Fırat ile İdil Fırat kına gecesinde 'tefour' gösterisi

İdil Fırat kimdir? Mert Fırat kimdir? Mert Fırat ile İdil Fırat kına gecesinde 'tefour' gösterisi

Mert Fırat ile İdil Fırat kına gecesinin görüntülerinin sosyal medyada yayınlanması ile 'İdil Fırat kimdir? Mert Fırat kimdir? Neden ikisininde evli olmamalarına rağmen soyadları Fırat?' soruları sorulmaya başlandı. Mert Fırat, sosyetik güzel İdil Fırat ile Temmuz aydında nikah masasına oturacak. Evlilik yolunda ilk adımı atıp nişanlanan Mert Fırat ile İdil Fırat pek çok ünlü ismin katılımıyla kına gecesi yaptı. İdil Fırat kına gecesinde salona 'tefour' denen taht ile giriş yaptı. İşte sosyetik çift hakkında merak edilenler....

Mert Fırat, sosyetik güzel İdil Fırat ile dünya evine girmeye hazırlanıyor. İdil Fırat kına gecesinde salona alışık olunmayan bir giriş yaptı. Tahtta benzeyen 4 kişinin omzunda taşıdığı 'tefour' denen taht ile giriş yaptı. Sait Halim Paşa Yalısı'nda gerçekşen görkemli kına gecesinin ardından 'İdil Fırat kimdir? Mert Fırat ile soyadları neden aynı? Mert Fırat kimdir ne iş yapar?' soruları gündeme geldi. İşte merak edenler için tüm detaylar...

İdil Fırat ve Mert Fırat kına Sait Halim Paşa Yalısı'nda kına gecesi yaptı. Geceye sanat ve cemiyet hayatından çok sayıda isim katıldı. İdil Fırat tören alanına dört kişinin taşıdığı tahta şeklindeki 'tefour' üzerinde giriş yaptı. Geceden renkli kareler sosyal medyadan paylaşıldı. Önder Fırat'ın kızı İdil Fırat ve nişanlısı Mert Fırat, 8 Eylül'de Alaçatı'daki lüks bir otelde dünyaevine girecek.

18-08/28/dil-firat.jpg

İDİL FIRAT KİMDİR? 

Fenerbahçe'nin asbaşkanı Önder Fırat'ın kızı olan İdil Fırat, 1988 yılında dünyaya geldi. George Washington DC Üniversitesi'nde uluslararası politika bölümü okuduktan sonra London School Of Economics Politik Ekonomi ve Avrupa Birliği üzerine yüksek lisansını yaptı.

18-08/28/mert-firat-kimdir.jpg

10 Ocak 1981 yılında, Ankara’da dünyaya gelen Mert Fırat'ın tam ismi Şahabettin Mert Fırat'tır. Tiyatro, sinema ve dizi film oyuncusu olan Fırat aynı zamanda senaryo yazarlığı da yapmaktadır.  Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi Tiyatro Bölümü'nden mezunudur. Aslen kökleri Arap ve Çerkezlere dayanmaktadır.

Bizim Evin Halleri adlı diziyle ilk kez kamera karşısına geçmiştir. Yersiz Yurtsuz dizisinde oynadığı "Mühendis Hüseyin" karakteriyle tanınmıştır.

Binbir Gece dizisi ile ekranların sevilen oyuncularından biri olmuştur. Dizide Bergüzar Korel, Halit Ergenç, Tardu Flordun ve Ceyda Düvenci gibi isimlerle beraber rol almıştır.

Daha sonraki büyük projesi, başrollerinde Nejat İşler, Aslı Tandoğan, Olgun Şimşek ve sonrasında katılan Engin Altan Düzyatan gibi isimlerin rol aldığı Kapalıçarşı dizisi olmuştur. İntikam dizisinde Beren Saat ile beraber rol almıştır.

Oyun Atelyesinin oyuncusu olan Mert Fırat, Fırat, Palyaço Prens, Şeyh Bedrettin ve Atları da Vururlar adlı tiyatro oyunlarında da rol almıştır.

İlk sinema filmi deneyimini 'Soyağacı' adlı filmde rol alarak yaşamıştır. 2010 yılında Atlı Karınca ve Başka Dilde Aşk filmlerinin senaristliğini yaparak, iki filminde başrolünde oynamıştır.

Ankara Uluslararası Film Festivali ve Sadri Alışık ödüllerinde 'en iyi erkek oyuncu' seçilmiştir. Sağır ve dilsiz bir genci canlandırdığı 'Başka Dilde Aşk' filmi ile beraber bu ödüle layık görülmüştür.

Yönetmenliğini Yılmaz Erdoğan'ın yaptığı 'Kelebeğin Rüyası' adlı sinema filminde Kıvanç Tatlıtuğ ile birlikte iki genç şairin hayatını canlandırmıştır.

ROL ALDIĞI DİZİLER VE FİLMLER

Ufak Tefek Cinayetler (2017-devam ediyor) – Serhan Aksak

Yol Ayrımı (2017)

“Aşk ve Gurur” (2017) – Kenan

Serçe Sarayı (2015) – Kadir

Gece (2014) – Yusuf

Bir Varmış Bir Yokmuş (2015) – Ozan

The Water Diviner (2014) – Ordu Görevlisi

Erkek Tarafı Testosteron (2013) – Tankut

İntikam (2013-2014) – Emre Arsoy

Kelebeğin Rüyası (2013) – Rüştü Onur

Unutma Beni İstanbul (2011)

Devrimden Sonra (2011) – Köylü Genç

Dedemin İnsanları (2011) – Hasan

Bir Ömür Yetmez (2011) – Ali Akyol

Beni Unutma (2011) – Sinan

Atlıkarınca (2010) – Erdem

Kapalıçarşı (2009-2010) – Arda Güler

Başka Dilde Aşk (2009) – Onur

Yersiz Yurtsuz (2007) – Hüseyin

Hayattan Korkma (2007) – Engin

İşte Benim (2006) – Ali

Binbir Gece (2006-2008) – Burak İnceoğlu

Bizim Evin Halleri (2000) – Bora

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN