'İki kapı aslanı' 85 yıl sonra Niğde'ye döndü

'İki kapı aslanı' 85 yıl sonra Niğde'ye döndü

Niğde Göllüdağ'daki Hitit şehrinde 85 yıl önce bulunan ve o dönemde kentte müze olmaması nedeniyle Kayseri'ye gönderilen iki kapı aslanı Niğde'ye getirilerek müzedeki yerini aldı.

Niğde Valisi Yılmaz Şimşek, iki kapı aslanının müzedeki yerini almasının kent için önemli olduğunu söyledi. Şimşek, "Genç Hitit Dönemi'ne ait olan iki kapı aslanını Niğde müzemize kazandırdık. 85 yıl sonra iki kapı aslanı Niğde Müzesi'nde yerlerini aldı" dedi.


Niğde Müzesi'nde iki kapı aslanı ile ilgili açıklama yapan Vali Yılmaz Şimşek, "Niğde'nin Çiftlik ilçesindeki Göllüdağ Hitit Şehri, 1933'te Civan Ali adında bir köy çobanının yetkililere haber vermesi sonucu fark edilerek gün yüzüne çıkarılmış. Bunlar arasında saray kapılarının süslemesinde kullanılan çift aslan heykeli de varmış.

Ancak 2 bin 172 rakımlı Göllüdağ zirvesinde bulunan çift aslan heykelleri, o zamanlar Niğde'de müze olmaması nedeniyle Kayseri Müzesi'ne gönderilmiş. Yapmış olduğumuz girişimler ve yazışmalar neticesinde Genç Hitit Dönemi'ne ait olan iki kapı Aslanını Niğde müzemize kazandırdık. 85 yıl sonra iki kapı aslanı Niğde Müzesi'nde yerlerini aldı" dedi.

NİĞDE/DHA

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN