İlk heykel sergisi ve ilk konuşma serisi

İlk heykel sergisi ve ilk konuşma serisi

Çağdaş sanat fuarı Contemporary İstanbul bugün başlıyor. Yaklaşık bin 500 eserin sergileneceği fuarda, konuşma serisi gibi pek çok ilke imza atılacak.

Contemporary Istanbul (CI) 12’nci yılında çağdaş sanatın önemli örneklerini Lütfi Kırdar Rumeli Salonu ve İstanbul Kongre Merkezi’nde bugünden itibaren bir araya getiriyor. 17 Eylül’e kadar sürecek etkinlikte, 42’si yabancı, toplam 73 galeri ile yaklaşık bin 500 sanat eseri sanatseverlerle buluşacak.

Bu yıl fuarda bir ilk yaşanacak. Onlar arasında İstanbul’da bir park alanında ilk defa gerçekleşecek olan çağdaş heykel sergisi de yer alıyor. Sanatçılar Parkı’nda gerçekleştirilecek ‘Beşinci Element’ heykel sergisinin küratörlüğünü Prof. Hasan Bülent Kahraman üstleniyor. Çağdaş heykel sergisinin katılımcı sanatçı listesinde ise Erdağ Aksel, Fabian Marcaccio, Genco Gülan, Günnür Özsoy, Jan Fabre, Jannis Kounellis, Johan Tahon, Magdalena Abakanowicz, Osman Dinç, Tony Cragg ve Yaşam Şaşmazer bulunuyor.
Fuarın bir başka ilki ise bugün ve yarın düzenlenecek tartışma ve konuşma serisi CI Dialogues. ‘Hareket’ konusunun sanatsal bakış açısıyla ele alınacağı konu, insanın günlük hayatının çekirdeğini oluşturan teknoloji, mimarlık, gıda gibi farklı disiplinlerin ilişkisinde tartışılacak. Programa akademisyenler, mimarlar, sanatçılar katılacak.

Güney Afrikalı sanatçı Esther Mahlangu’nun BMW Art Car Projesi için bir sanat eserine dönüştürdüğü 1991 model BMW 525i Türkiye’de ilk kez sergilenecek. 25 yıl önce BMW Art Car Projesi’nde yer alan ilk kadın sanatçı olan 81 yaşındaki Mahlangu’nun BMW parçaları üzerine yaptığı desenler, Afrika geleneğini yansıtıyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN