İlk kafa nakline sanal yardım

İlk kafa nakline sanal yardım

İtalyan beyin cerrahı Porfesör Sergio Canavero, bu yılın sonunda tarihin ilk kafa naklini gerçekleştirmeyi planlıyor. Şimdilik ameliyatın başarısı büyük bir soru işareti ancak Canavero, bu işleme her açıdan hazır olma konusunda kararlı.

 Canavero, ameliyata girecek felçli hastanın, yeni vücudunu yadırgamaması için, sanal gerçeklik tabanlı bir sistem geliştirdi. Hastanın birdenbire yaşayacağı bu büyük değişiklik göz önünde bulundurulduğunda, bu hazırlık aşaması oldukça önemli. Ameliyatın başarılı geçmesi halinde uyanan hastanın kendisini ne gibi bir durumda bulacağını hayal etmek bile mümkün değil.

Sanal gerçeklik teknolojisinin kullanımı bu açıdan oldukça önemli. Neticede bu teknoloji, kafa nakli geçirecek bir hastaya yepyeni boyutlara sahip bir vücudun nasıl bir his yaratacağını gösteriyor. Bu süreç sayesinde, hastanın ameliyattan sonra yaşama ihtimali bulunan şoku daha hafif atlatması bekleniyor. Gerçekten işe yarayıp yaramayacağını ise ancak başarılı bir ameliyat gerçekleştirildikten sonra öğrenebileceğiz.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN