‘İlk kuş cıvıltısını duyduğumda ağladım’

‘İlk kuş cıvıltısını duyduğumda ağladım’

50 yıl işitme sıkıntısı yaşayan Salih Ünalafşar’ın hayatı, son bir yılda tamamen sessizliğe gömüldü. Sessiz yaşamı cerrahi müdahaleyle değişen Ünalafşar’ın duyduktan sonraki sözleri duygulandırdı: “İlk kuş cıvıltısını duyduğumda eşimle ağladık.”

“İlk defa kuş cıvıltısını duyduğumda eşimle birlikte oturup ağladık” bu sözler 18 yaşından itibaren işitme problemi yaşayan fakat 68 yaşında geçirdiği bir operasyon sayesinde sese kavuşan Salih Ünalafşar ait.

Birçok kişiyi derinden sarsan sözlerin sahibi Ünalafşar’ın hüzünlü hikayesi 50 yıl öncesine dayanıyor. Gençlik yıllarından beri işitme sıkıntı çeken, zamanla duyma yetisini kaybeden Ünalafşar son bir yılda tamamen sessizliğe büründü. 41 yıllık hayat arkadaşının fedakârlıklarıyla sessiz yaşamına tutunmaya çalışan Ünalafşar, ameliyat olmaya karar verdi.

Bezmialem Vakıf Üniversitesi Hastanesi Başhekimi ve Kulak Burun Boğaz Öğretim Üyesi Prof. Dr. Fadlullah Aksoy’un başarılı operasyonun ardından tekrar duymaya başlayan Ünalafşar, ilk duyduğu sesi ve yaşadığı o tarifsiz anları anlattı. Uzun yıllar işitme cihazı kullandığını ve sessiz dünyasını yüzme sporuyla renklendirmeye çalıştığını belirten Ünalafşar “Yüzme hastalığım vardı. Sabah 1,5, akşam da 1,5 saat yüzerdim. Fakat son 2 yıldır hiç yüzmedim, son bir yı içinde de tamamen toplumdan koptum. İnsan kabuğuna çekiliyor. Duymak bambaşka bir şey. Sağolsun 41 yıllık hayat arkadaşım var. Bazen telefonları anlayamazdım, o bana anlatırdı” diye konuştu. İkidil bilip tercümanlık yapmasına rağmen son bir yıldır hiçbir ses duyamadığını ve yüzden çok zor zamanlar yaşadığını anlatan Ünalafşar “68 yaşındayım, okumayı ve konuşmayı biliyorum. Fakat bir zaman sonra duymak nedir bilmiyorsunuz. O zamanlar oturup eşimle birlikte ağlyorduk” dedi. Duyamadığı süre içinde kendisiyle dalga geçenler olduğunu da söyleyen Ünalafşar “Bir mesaj vermek istiyorum: Duymayan biriyle lütfen dalga geçmeyin. Benimle dalga geçen müşterilerim olmuştu” ifadelerini kullandı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN