İnsanın uzaya yayılması için ilk adım

İnsanın uzaya yayılması için ilk adım

Japon bilim insanlarının çalışmaları sonucu uzayda dondurulmuş fare spermleriyle 9 ay sonra sağlıklı yavrular dünyaya geldi.

Uzayın memelilerin doğurganlığı üzerindeki etkilerini araştıran Japon bilim insanları, diğer gezegenlerde koloniler kurmayı hedefleyen insanoğlu için önemli sayılabilecek bir çalışmaya imza attı.

Uluslararası Uzay İstasyonu’ndaki (UUİ) araştırmalar sonucu yaşam tohumlarının dünyanın uzağına taşınmasının mümkün olduğu ispatlandı. Daha önce UUİ’de balıklar ve semenderlerin uzayda üremesi konusunda yapılan deneylerin ardından memelilerle ilgili çalışmadan da olumlu sonuç alındı.

17-05/24/sdafeghrt.jpg

Japon bilim insanlarının araştırmasında, dondurularak kurutulmuş fare sperminden uzayda 9 ay sonra sağlıklı yavruların üreyebildiği kanıtlandı. Bilim insanları, 1980’li yıllarda erkek farelerin uzayda daha az sperm ürettiğini saptamış ancak sperm kalitesi değerlendirilmemişti. Araştırmacılar, UUİ’deki radyasyon seviyesi dünyadakinin 100 kat üzerinde olmasına rağmen erkek farenin spermindeki bozulmaların üremeyi etkilemediğini belirledi. Uzmanlar, dişi farenin erkek farenin spermini onardığını ortaya çıkardı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN