İnşirah Suresi nedir? Sen Anlat Karadeniz İnşirah suresi anlamı okunuşu nasıl?

İnşirah Suresi nedir? Sen Anlat Karadeniz İnşirah suresi anlamı okunuşu nasıl?

Sen Anlat Karadeniz'de okunan dua sosyal medyada gündem oldu. İnşirah suresi nedir? İnşirah suresi okunuşu anlamı nedir? haberimizde bulabilirsiniz. Dün akşam Sen Anlat Karadeniz dizisinde İnşirah suresi okundu. Bu sahnenin ardından vatandaşlar İnşirah suresi nedir, İnşirah suresi anlamı okunuşu hakkında sosyal medyada araştırma yapmaya başladılar. İnşirah Suresinin okunması İslam inancına göre insanın sıkıntıların giderilmesini ve kalbinin ferahlamasını sağlar. İşte İnşirah Suresi hakkındaki tüm merak edilenler....

Haberimizde dün akşam yayınlanan Sen Anlat Karadeniz'de bir sahnede köyün imamı Nefes'e bir dua okuttu. İmam okunan duanın sıkıntılara iyi geldiğini söyledi. Bu sahneden sonra dizinin fenomenleri İnşirah Suresi nedir? İnşirah suresi anlamı nedir, okunuşu nasıl? sorularının yanıtını aramaya başladı. Sen Anlat Karadeniz'de okunan dua İnşirah Suresi hakkında merak edilenleri dizinin fenomenleri için derledik. 

Sen Anlat Karadeniz İnşirah Suresi ile gündem oldu. Haberimizde İnşirah Suresi nedir? İnşirah suresi anlamı nedir, okunuşu nasıldır? sorularının yanıtını dün akşamdan sonra merak edenler için derledik. Sen Anlat Karadeniz’de bir sahnede İnşirah suresi okundu. Dizide okunan sure hakkında dizinin takipçileri araştırma yapmaya başladı. İnşirah Suresi Kur'an-ı Kerim'in 94. suresidir ve keIime anIamı oIarak ferahIamak, genişIemek, sevinmek, açıImak manaIarına geIir. Hazreti Muhammed (sav) 'in göğsünün açıIıp huzura, feraha, güvene kavuşturuIması oIayını anIattığından doIayı sure bu adı aImıştır.

İNŞİRAH SURESİ NEDİR?

İnşirah Suresi, Kur'an'ın 94. suresidir. 8 ayetten oluşan sure Mekke'de indirildiğine inanılmaktadır. Bu surenin okunması İslam inancına göre insanın sıkıntıların giderilmesini ve kalbinin ferahlamasını sağlar.

İNŞİRAH SURESİ ANLAMI

İnşirah Suresi anlamı Sen Anlat Karadeniz dizisinden sonra merak edilmeye başlandı. 

Rahmân ve Rahîm olan Allah'ın ismiyle.

1- Senin için bağrını açmadık mı?

2- İndirmedik mi senden o yükünü?

3- O sırtında gıcırdamakta olan (ve bu şekilde sana eziyet veren) yükünü?

4- Senin şanını yüceltmedik mi?

5- Demek ki, zorlukla beraber bir kolaylık var.

6- Evet o zorlukla beraber bir kolaylık var!

7- O halde boş kaldığında yine kalk yorul!

8- Ve ancak Rabbinden ümit et, hep O'na doğrul!

İNŞİRAH SURESİ OKUNUŞU

İnşirah Suresi okunuşu diziden sonra merak ediliyor.

Bismillahirrahmânirrahîm.

1- Elem neşrah leke sadrek

2- Ve vada'na 'anke vizreke

3- Elleziy enkada zahreke

4- Ve refa'na leke zikreke

5- Feinne me'al'usri yüsren

6- İnne me'al'usri yüsren

7- Feiza ferağte fensab

8- Ve ila rabbike ferğab

 

SEN ANLAT KARADENİZ SON BÖLÜM İZLEME LİNKİ

SEN ANLAT KARADENİZ SON BÖLÜMDE NELER OLDU? 

"Tahir, oğlumuz için..."

Yiğit'in geçici velayetini kazanan Vedat, yine şeytani bir planın peşine düşer ve oğlunu da alıp otelden ayrılır. Yiğit'in nerede olduğunu bilememek Nefes'i ve Tahir'i çılgına çevirir. Bir de gayrı ahlaki hayat iddiası yüzünden Nefes Tahir'i kendisinden uzak durmaya zorlayınca, güçlü takımın her bir üyesi ayrı ayrı yerlere savrulur ve ayrı ayrı yanarlar. Deli Tahir yine deliliğini yapar ve herkesin tekrar bir araya gelmesini sağlar. Ama bu delilik, Vedat'ın daha büyük bir planı devreye sokmasına neden olur. Nefes ve Tahir'in bu plana verdikleri karşılık, Vedat'ın asla tahmin edemeyeceği bir şeydir.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN