İrfan Çiftçi, Bahtiyar Vahabzade Ödülü'ne layık görüldü

İrfan Çiftçi, Bahtiyar Vahabzade Ödülü'ne layık görüldü

"Azerbaycan-Türk edebiyat ilişkileri" projesi kapsamında düzenlenen etkinlikte Irfan Çiftçi'ye Bahtiyar Vahabzade Uluslararası Azerbaycan Yazarlar Birliği Ödülü verildi. Çiftçi'ye ödülü AYB Başkanı, Halk Yazarı Anar, verdi.

İki ülkenin kültürel ve edebi ilişkileri geliştirme çabalarını vurgulayan Anar, İrfan Çiftçi'nin kültür müşaviri atanmasından bir yıl sonra Çiftçi tarafından gerçekleştirilen farklı projeler ve etkinlikler, kardeş ülkeler arasındaki edebi ve kültürel ilişkileri daha da güçlendirdiğini belirtti. Anar Bahtiyar Vahabzade'nin, ülkelerimiz ve Türk Dünyası arasındaki edebi ve kültürel ilişkilerin gelişmesine katkılarından dolayı İrfan Çiftçi'nin bu Uluslararası Ödül'e layık görüldüğünü söyledi.

"BU ÖDÜL BENİM İÇİN BÜYÜK ŞEREF"

Bu ödülün hayatında önemli bir yer olduğunu söyleyen Türkiye'nin Azerbaycan'daki Kültür ve Tanıtma Müşaviri İrfan Çiftçi, bu tören için AYB Başkanı Anar da dahil olmak üzere herkese teşekkür etti. Müşavir, iki kardeş ülkenin manevi değerlerini daha fazla yakınlaştırmak için daha çok çalışacağını belirtti. Çiftçi sözlerini şu şekilde sürdürdü:

"Kazandığım şair Bahtiyar Vahapzade'nin adına Azerbaycan kültürü ve maneviyatıyla olan dostluğumla bu ödülü almam büyük bir şeref oldu. Aynı zamanda Türk dünyasına olan medeniyet hizmetimize göre olması da beni duygulandırdı ve mesuliyet hissi verdi. Bana bu ödülün verildiğini Reşad Mecid söylediğinde Tiflisdeydim nerdeyse bir sene oldu ama inanın! İş yoğunluğundan ancak vakit oldu. Fakat isabet oldu. Bu tören Mir celal Paşayev ve Ahmet Kabaklı'nın hatıra günlerine toplanan çok sayıda Türkiye ve Azerbaycan'ın edebiyatcılarının huzurunda ve yine dünyaca ünlü Anar'ın elinden, sabir Rüstemhanlı'nın, takdimiyle tören yapıldı. Türk dünyası gibi Şirvani den, Yunus a, Mesheti hanımdan, Müşfik'e bu büyük okyanusa bir damla oluyorsak nenelerin dediği gibi verene şükür. Beni bu ateşli yurdun geleceğine bağlayan Azerbaycandan bana verilen bir bayrak var. Her şey o üç rentli özel bayrağın altında ve hepsi kutlu değerlerler. Bu ödülü de o bayrağın altına koyacağım."

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN