İstanbul, 9’uncu Şiir ve Edebiyat Festivali başladı

İstanbul,  9’uncu Şiir ve Edebiyat Festivali başladı

‘9. Uluslararası İstanbul Şiir ve Edebiyat Festivali’ başladı. Etkinliğin açılışında konuşan festivalin onursal başkanı yazar Doğan Hızlan “Bir şehri şiir ve edebiyat fetheder. Festivalin amacı da işte budur: Uyuyan duyguları uyandırmak” dedi.

ERKUT TEZERDİ

İstanbul,  bu yıl 9’uncusu düzenlenen Şiir Festivali’ne ev sahipliği yapıyor. Festivalde edebiyat atölyeleri, konserler, imza günleri düzenlenecek. Bosna Hersek, Arjantin, İngiltere, Meksika, Fransa, Slovenya, Fas, Suriye, Çin, İspanya, İsveç, Portekiz ve Avustralya gibi ülkelerden gelen şairler, şöyleşilerde edebiyatseverlerle buluşacak. Önceki gün akşam İstanbul Pera Palas’ta gerçekleştirilen festivalin açılışında konuşan Doğan Hızlan “Edebiyat ve şiir birikimi olmayan, hiçbir işi güzel yapamaz ve yapılanı da daha estetik sunamaz... İstanbul bir sürü badireler atlatan tarihi bir şehir. Bir şehri fethedecek olan da şiir ve edebiyattır. Festivalin amacı işte budur: Uyuyan duyguları uyandırmak. Festivale katılan bütün şairler de burada kendi ülkesinin ruhunu temsil ediyor” dedi.

Bu yıl öykü, roman ve çocuk edebiyatını da bünyesine katan festival kapsamında; Çağdaş Sloven Edebiyatı yazarlarından 2011 Avrupa Edebiyat Ödülü sahibi Drago Janar, Dünya Şiir Hareketi kurucularından Avustralyalı Phillip Hammial ve felsefi eleştirel eserleriyle tanınan Eric Sadin söyleşiler düzenleyecek.

‘ŞİİR HATLARI VAPURU’

İngiliz oyun yazarı Shakespeare’in ölümünün 400’üncü, Türk yazar Cemil Meriç’in ise 100 yaşında etkinliğiyle anıldığı festivalde Ahmet Ümit, Beşir Ayvazoğlu, Haydar Ergülen, Elçin Sevgi Suçin, Mario Levi, Barış Müstecaplıoğlu, Kader Sevinç gibi şairler, yazarlar imza günleri ve şiir okuma etkinliklerinde edebiyatseverlerle buluşacak. Festivalin en dikkat çekici etkinliklerinden ‘Şiir Hatları Vapuru’ ise 2 Ekim saat 10.30’da başlıyor. Şairler vapurdaki konuklara bir şiir ziyafeti sunmayı amaçlıyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN