İşten tatmin olmayan hastalanıyor

İşten tatmin olmayan hastalanıyor

Almanya’da yapılan bir araştırmada işlerinden memnun olmayan kişilerin daha çok hastalandığı ortaya çıktı.

KARAR/FRANKFURT

İş dünyasında sağlık sorunlarını inceleyen bir araştırma, Almanya’da çalışaların yüzde 45’inin ruhsal ve bedensel şikayetleri olduğunu ortay koydu. Çalışanların yüzde 45’i tükenmişlik duygusu yaşıyor. Her üç çalışandan birisi ise uyku bozukluğu yaşadığını beyan ederken, yüzde 30 kendisini bitmiş olarak hissediyor. Araştırmaya kadılanlanların büyük çoğunluğu yaşadıkları sağlık sorunlarının işlerinden kaynaklandığını düşünüyor.

Sigorta Şirketi AOK ve Bielefeld Üniversite’sinin ortaklaşa yaptığı araştırmaya göre çalışanların en büyük vücud şikayeti sırt ve eklem ağrıları. Bunu baş ağrısı takip ediyor. Bu şikayetleri olan her iki kişiden biri rahatsızlığın yaptığı işe bağlıyor. Ankete katılanlar hasta olmalarına rağmen işe geldiklerini söylüyor. Her 5 kişiden biri ise doktor tavsiyesine rağmen işe geldiğini beyan ediyor.

Araştırmaya katılanların yüzde 94’ü kendileri için garantili ve sağlık koşullarına uygun bir işyerinin çok önemli bir kriter olduğunu söylüyor. Katılımcıların yüzde 93’ü için yaptığı işte anlamlı bir hizmet vermenin kendileri için çok önemli olduğunu dile getiriyor. Kendileri için önemli olan şeyin maaş olduğunu düşünenlerin oranı ise yüzde 61. Araştırmada dikkat çeken bir başka sonuç işe yaptığı işi anlamlı bulmayanların daha çok sağlık sorunları yaşaması.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN