Nobel ödülü konusunda sessiz kalan Dylan'a eleştiri: Kaba ve küstah

Nobel ödülü konusunda sessiz kalan Dylan'a eleştiri: Kaba ve küstah

İsveç Kraliyet Bilim Akademisi üyesi Per Wastberg, Dylan'ın ödül hakkında herhangi bir tepki vermemesinin saygısızca olduğunu belirterek, "Herkes, bu davranışı kaba ve küstahça görür. Kim olduğu hiç önemli değil" ifadelerini kullandı.

İsveç Kraliyet Bilim Akademisi üyesi Per Wastberg, kazandığı Nobel Edebiyat Ödülü hakkında yorum yapmayan Amerikalı müzisyen Bob Dylan'ın sessizliğini "kaba ve küstahça" olarak niteledi.

İsveç'in Dagens Nyheter gazetesine açıklamalarda bulunan Wastberg, Dylan'ın davranışının saygısızca olduğunu ifade ederek, "Herkes, bu davranışı kaba ve küstahça görür. Kim olduğu hiç önemli değil." ifadelerini kullandı.

UMUDUMUZU KORUYORUZ

Wastberg, her şeye rağmen Akademi'nin, 75 yaşındaki müzisyenle iletişime geçme umudunu koruduğunu belirtti.

İsveç Kraliyet Bilim Akademisinin Nobel Edebiyat Ödülüne layık gördüğü ancak kendisiyle iletişime geçemediğini açıkladığı Amerikalı müzisyen Dylan, resmi internet sitesindeki “Nobel Edebiyat Ödülü sahibi" ibaresini bir süre sonra kaldırmıştı.

Dylan, 2016 Nobel Edebiyat Ödülü'nü kazanmasının üstünden günler geçmesine rağmen, ne ödülü veren İsveç Akademisi ile iletişime geçti, ne de kutlamalara katılıp katılmayacağına dair bir işaret verdi.

MÜZİKTE ŞİİRSEL ANLATIM

İsveç Kraliyet Bilim Akademisi Daimi Sekreteri Sara Danius da Dylan ile iletişime geçme çabalarının sonuç vermediğini belirtmiş ve "Artık bir şey yapmıyoruz. En yakın ortaklarını aradım. Şimdilik bu kadarı yeter." ifadelerini kullanmıştı.

Dylan, "Amerikan müziğinde yeni şiirsel anlatım yarattığı için" Nobel Edebiyat Ödülü'ne layık görülmüştü. Ödülü reddetmezse 8 milyon İsveç Kronu (yaklaşık 3 milyon lira) tutarındaki para ödülünün de sahibi olacak Dylan'a, Alfred Nobel'in ölüm yıl dönümü 10 Aralık'ta düzenlenecek törende diploma ve altın madalya da verilmesi öngörülüyor

STOCKHOLM/AA

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN