Kaçak aslana kolye

Kaçak aslana kolye

Kenya’da aslanlar artık vericili kolye takacak. Parklardan kaçarak hem kendilerinin hem de insanların hayatını tehlikeye atan aslanlar bu sayede yakından takip edilebilecek.

Kenya’nın başkenti Nairobi’de kaçak aslanlara karşı önlem alındı. Nairobi Milli Parkı’nda aslanlara takılacak verici görevi yapan boyunluklar, onların hareket güzergahlarını yakından gösterecek. Böylece aslanların da insanların da güvenliği sağlanacak. Daha önce parktan kaçan aslanlar tehlikeli olmamaları adına öldürülüyorlardı.

Proje sorumlusu Steve Njumbi konuyla ilgili yaptığı açıklamada “Aslanlar parktan çıkıyorlardı ve tehlikeli olmamaları için de öldürülüyorlardı. Eğer böyle devam edilirse açık ki aslan kalmayacak. Biz de bunu önleyebilmek için onlara birer kolye takıyoruz. Böylece onları izleyebileceğiz ve parktan çıkmalarına engel olabileceğiz” dedi.

23-25 kadar aslanın bulunduğu parkta şimdilik sadece beşine verici takılırken Njumbi, “Daha sonra 6’sı daha bu ekipmanla donatılacak. Böylece toplam 11’e ulaşacak ve biz de Aslanların hareketleriyle ilgili daha fazla fikir sahibi olabileceğiz” diye konuştu. Öte yandan son dönemde milli park içerisinde yapılan yol çalışmaları nedeniyle aslanların dışarıya çıkma arayışlarının arttığı belirtilirken bu sistemin oldukça faydalı olacağı düşünülüyor.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN