Kakava ne demek? Kakava şenlikleri ne zaman?

Kakava ne demek? Kakava şenlikleri ne zaman?

Haberimizde Kakava ne demek ve Kakava şenlikleri ne zaman sorularının yanıtını bulabilirsiniz. Bu sene Kakava şenliklerinde at yarışları, dilek ağacı organizasyonu gibi birçok etkinliği bir arada bulabilirsiniz. Kakava şenlikleri Edirne ilimiz ile özdeşleştirilse de Tüm yurtta kutlanıyor. Edirne Belediyesi tarafından düzenlenen Kakava şenlikleri ne zaman ve saat kaçta başlayacak? İşte, Kakava şenlikleri ile ilgili tüm merak edilenler...

Kakava şenlikleri ne zaman sorusu Mayıs ayının yaklaşması ile şenliklere katılmak isteyen pek çok kişinin gündeminde. Kakava ne demek ve Kakava Şenlikleri ile ilgili tüm merak edilenleri haber detayda buılabilirsiniz.

Edirne'de her sene çok renkli etkinlikler ile kutlanan Kakava şenlikleri için  bu senede hummalı bir çalışma başladı. Peki Kakava ne demek? Kakava şenlikleri ne zaman merak ediliyor. Kakava Şenlikleri renkli görüntüleriyle 2018 yılında da katılımcılarına güzel dakikalar yaşatacak. Kakava ateşinin Edirne'nin dört bir yanında yakılmasıyla başlayacak olan etkinlikler toplam 2 gün sürecek. Konser, gösteri ve yarışmaların ön planda olacağı Kakava şenliklerinde farklı şehirlerden turlar aracılığıyla gelecek olan birçok turist de hazır bulunacak. Peki, Kakava şenlikleri ne zaman başlayacak? İşte, etkinliğe dair detaylı bilgiler

KAKAVA ŞENLİKLERİ NE ZAMAN?

Kakava şenlikleri, her yıl olduğu gibi bu yıl da 5-6 Mayıs tarihlerinde gerçekleştirilecek. Kakava şenliklerinin 2018 etkinlik takvimi, Edirne Belediyesi tarafından henüz yayımlanmadı. Fikir vermesi açısından Edirne Belediyesi'nin geçtiğimiz yıl yayımladığı etkinlik takvimini inceleyebilirsiniz;

Kakava şenlikleri ne zaman: İlkbaharı karşılamak için yapılan eğlencelerden biri olan Kakava Şenlikleri ve Hıdrellez Kutlamaları her yıl Mayıs ayının 5. ve 6. günlerinde düzenlenmektedir. Ertesi gün bütün Türkiye’de kutlanan Hıdrellez çok ilginç bir şekilde de Edirne’de de yapılır. O gün herkes sabahın erken saatlerinde kalkıp nehir kenarına gider. Ellerinde su kaplarıyla yüzlerini yıkarlar. Genç kızlar gelinlik veya en yeni elbiselerini giyerek Sarayiçi’nde söğüt dallarıyla yürüyüş yaparlar. Bazıları şafak vaktinde günahlardan arınmak, zinde kalmak ve yılın bereketli, bolluk içinde geçmesi için nehrin sularında yüzerler. Koparılan söğüt dalları kapılara asılır. Akşamdan hazırlanan niyet çömleklerinin başlarına toplanıp maniler ve gerçekleşmesi dileğiyle niyetler söylenir.

KAKAVA NE DEMEK? 

Kakava ne demek: Sözcük anlamı kokulu hava ya da kahkaha (gülmece, eğlence) olan Kakava, Kırklareli bölgesine ait bir gelenektir. Hıdırellezden bir gün sonra ya da izleyen ilk pazarda yapılır. Bu, bahar karnavalıdır. Kakava için akarsu kıyıları, ağaçlıklar, çeşme başları seçilir. Eğlenceye katılacaklar, hava müsaitse, bir gün önceden yatak ve yorganları ile kırlara taşınırlar. Yörenin çingene çeribaşısı, geleneksel kakava çağrısını davullu zurnalı bir ekibin önünde okur: ” Milleti kadimei necipten kıptiyanın yevmi mesudı mübareki bugün ün doğurmadan yarım saat, on beş dakika, üç saniye evvel başlayacak. Edasını borçlu olduğumuz büyük ve mukaddes Hızır İlyas bayramının ayin-i davetiyesidir. ” Çeribaşının arkasına takılanlar, çalıp söyleyerek kırlara dökülürler.

Çingenelerin, teferiz, keriz dediği eğlenceler boyunca kuzular, pilavlar, zerdeler, yoğurtlar, dolmalar, börekler, şerbetler, şaraplar içilir.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN