Kanserlerin yüzde 30’unun nedeni diyabet

Kanserlerin yüzde 30’unun nedeni diyabet

Tip 2 diyabetin 2025´te 3 kişiden birinde görüleceğini belirten Prof. Dr. Erol Bolu, önlenebilir kanserlerin yüzde 30’unun temel nedeninin ise diyabet olduğunu vurguladı.

Memorial Ataşehir Hastanesi endokrinoloji ve metabolizma hastalıkları uzmanı Prof. Dr. Erol Bolu, fazla kilonun diyabeti tetiklediğini, önlenebilir kanserlerin yüzde 30’unun altında yatan temel nedeninin ise diyabet olduğunu söyledi. “Tip 2 diyabet 1997’lerden bu yana tırmanıyor. 2025’lerde toplumun yüzde 30’u yani üç kişiden biri diyabet olacak” diyen Bolu, toplumda mevcut kilolarının yüzde 5 ila 7’sinin verilmesi halinde diyabet rakamlarında yüzde 10 bir azalma görüleceğini söyledi. Bolu “Diyabeti tek başına bir hastalık olarak görmemek beraberindeki hastalıkları da iyi değerlendirmek gerekiyor. Hastaların önemli bir kısmı kardiyolojiden, nefrolojiden bize geliyor. Hastalarda yüksek şekere bağlı organ yetersizlikleri çıkıyor. Ancak kişilerin 20-25’li yaşlarda önlem alması gerekiyor ki tip 2 diyabet gelişmesin. Daha da kötüsü kilo fazlalığı ve beraberinde gelen kilo fazlalığı önlenebilir kanserlerin yüzde 30’unun nedeni” diye konuştu.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN