Karar’ın ‘malul sayılmayan gaziler’ manşeti rap şarkısı oldu

Karar’ın ‘malul sayılmayan gaziler’ manşeti rap şarkısı oldu

Rap dünyasının önde gelen isimlerinden Fuat Ergin, Karar’ın Türkiye gündemine taşıdığı malül sayılmayan gazilere ithafen bir parça yaptı. Karar’ın “Gazilik santimle ölçülemez” manşetinin de girdiği parçanın klibinde gaziler de oynadı.

Terörle mücadelede vücutlarında kalıcı hasarlar oluşan 19 bin asker ve polisin, SGK tüzüğündeki ‘santim şartı’ nedeniyle gazi olarak kabul edilmelerine karşı verdiği mücadeleyi Karar Türkiye gündemine taşımış, bunun üzerine siyasi partiler konuya ilişkin düzenleme yapılması için çalışmalara başlamıştı.

Malul Sayılmayan Gaziler Derneği çatısında mücadeleyi sürdüren gazilere bir destek de ünlü rapçi Fuat Ergin’den geldi. ‘Malul Sayılmayan Gazilere’ adlı bir şarkı yapan Fuat Ergin, video klibini de YouTube’dan yayınladı.

Şarkı, adını ve gazi olduğu yer ile zamanı belirten gazilerin anonslarıyla başlıyor. Gaziler, klipte de Fuat'a eşilk ediyor.

Ünlü rapçi, “Kafasında mermi, omrunda şarapnel, parmakları kopmuş olsa da yetmeyen bedel” diyen Fuat “Santimle gazilik ölçülemez bu nasıl ayıptır?” diyerek Karar’ın manşet başlığını da kullandı. Dün yayınlanan video YouTube’dan binlerce kez izlendi.

Sosyal konulara duyarlılığıyla bilinen Fuat Ergin, daha önce de duyma engelli vatandaşlarla beraber işaret diliyle rap raptığı 'Eller Konuşur' projesini ve iş kadını Leyla Alaton’la beraber çocuk istismarına karşı ‘Kızım Susma’ şarkısını yapmıştı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN