Kelime Oyunu'na katılan Yıldız Tilbe kaç yaşında ve nereli?

Kelime Oyunu'na katılan Yıldız Tilbe kaç yaşında ve nereli?

Kelime Oyunu'na katılan Yıldız Tilbe kimdir? Kaç yaşında ve nereli? Bütün bu soruların yanıtı haberimizde. Ünlü şarkıcı Yıldız Tilbe sosyal medyadan Kelime Oyunu'na katılmak istediğini açıklamıştı. Program ekibi de dün akşam Yıldız Tilbe'yi konuk etti. Sempatik tavırları nedeniyle sosyal medyada Yıldız Tilbe kimdir? sorusu araştırılmaya başlandı. İşte vatandaşların merak ettiği her şey...

Kelime Oyunu'na katılan Yıldız Tilbe kaç yaşında ve nereli? Peki Yıldız Tilbe kimdir? İşte bütün bu soruların yanıtı ve daha fazlası... Ünlü şarkıcı Yıldız Tilbe Sosyal medya üzerinden 'Kelime Oyunu'na katılmak istediğini açıklamıştı. Programın dün akşam yayınlanan 400. bölümünde Yıldız Tilbe ekranlara geldi. Sempatik tavırları ile izleyicilerin kalbini fetheden Yıldız Tilbe hakkında merak edilen her şey haberimizde. 

YILDIZ TİLBE KELİME OYUNU'NDA

'Kelime Oyunu'na katılmak istediğini söyleyen Yıldız Tilbe'yi program ekibi stüdyoya davet etti. Sempatik tavırlarıyla dikkati çeken şarkıcının katılımıyla oldukça keyifli bir program ortaya çıktı. Hem cevapları hem de şarkılarıyla ‘Kelime Oyunu’nun 400. bölümüne damgasını vuran Yıldız Tilbe, çok iyi performans göstererek gün birincisi olmayı başardı.

Ali İhsan Varol’un başarılı sunumuyla ekrana gelen 'Kelime Oyunu’nda, her bölüm yeni yarışmacılar bilmeceli soruları yanıtlayarak kazanan olmak için mücadele ediyor.

18-12/12/yildiz-tilbe-kelime-oyunu.jpg

YILDIZ TİLBE KİMDİR? 

Yıldız Tilebe, 16 Temmuz 1966 yılında İzmir'de dünyaya gelmiştir. Zaza ve Kürt asıllıdır. Annesinin adı Altun Tilbe, babasının adı ise Ali Tilbe'dir. Yıldız Tilbe'nin babası Ağrı'lı bir Sünni Kürt, annesi ise Tunceli'li bir Alevi Zazadır. 6 kardeşe sahip olan Tilbe evin en küçük çocuğudur. 

Yıldız Tilbe, Mustafa Rahmi Balaban ortaokulunda eğitim görürken orta ikinci sınıfta eğitimini yarım bırakarak evlenmiştir. Bu evlilikten Sezen adında bir kız çocuğu sahibi olmuştur. Eşinden ayrılmasının ardından kızına ve ailesine bakabilmek için önce düğün salonlarında sonra gece kulüplerinde şarkı söylemeye başlamıştır. Bir gece çalıştığı kulübe gelen Sezen Aksu ile tanışmış ve onun daveti üzerine İstanbul'a gelerek Aksu’nun evine taşınmış ve onun vokalliğini yapmıştır.. Böylelikle müzik dünyasına en büyük adımı atmıştır. İkilinin ayrılmasının ardından İstanbul’un gece kulüplerinde şarkılarını söylemeye devam eden sanatçı, o dönemlerde Cem Özer’in sunduğu “Laf Lafı Açıyor” adlı program için solistlik teklifi aldı ve bir süre programda solistlik yaptı. Bu program sayesinde tanınan bir isim haline geldi ve aldığı albüm tekliflerini değerlendirerek 1994’de Delikanlım adlı ilk albümünü çıkardı. 

1996 yılında evine yapılan baskında esrar bulunan sanatçı üç gün süre ile gözaltına alınmıştır. Esrarı bırakmak için Balıklı Rum Hastanesinde tedavi gören Yıldız Tilbe, daha sonra çıkardığı Aşkperest albümü ile beklediği ilgiyi yakalayamadı. Yıldız Tilbe, bu sürecin müziğine yansımalarını "yaşadıklarımla anıldığım için şarkılarım dikkate alınmadı" şeklinde yorumladı.

Yaşadığı her kötü olaydan bir ders çıkarttığını ve müzikle ilgili olan her şeyin kendisine büyük mutluluk verdiğini söyleyen Yıldız, hedefinin ileride de işini iyi yapan bir sanatçı olmak olduğunu ve ömrünün yettiği yere kadar şarkı söyleyeceğini belirtti. 

Ünlü şarkıcı 90'lı yılların sonlarına doğru Bursa, Eskişehir ve İstanbul'da gece kulüplerinde çalışmaya başladı. 2001 yılında çıkardığı Gülüm albümü ile yeniden yükselişe geçti ve 2001 yılında Haberi Olsun albümünü çıkardı. Üst üste gelen albümlerine 2000 yılındaki Yürü Anca Gidersin ile devam eden Tilbe, sanat yaşamı boyunca birçok ödül aldı. 

Yıldız Tilbe’nin yazdığı şarkılarda aşk, hüzün ve ayrılık konuları işlenmiştir. Bestelerinin genelinde romantik bir yaklaşım içinde olan Tilbe, güçlü bir dille aşk temasını anlatmıştır. Yıldız Tilbe, Tarkan ve Deniz Seki gibi bir çok ünlü şarkıcıya şarkı sözlerini vermiştir. Müzik piyasasının en üst raflarında olmasına rağmen, bir şekilde farklı durmayı başarmış ve kendine özgü bir yer ve denge tutturmuştur. 

Yıldız Tilbe 2004 yılında rahim kanserine yakalandı. Yaşadığı bu rahatsızlık sonucu bir süre tedavi görerek bu hastalıktan kurtuldu.

2010 yılında Kıbrıs Malpas Gazinosuyla bir yıllık anlaşma yapan Yıldız Tilbe, oradan kazandığı para ile Girne yakınlarında Çatalköy mevkiinde bir villa satın almıştır. 

Yıldız Tilbe 1984 yılında yani 18 yaşındayken Güngör Karahan ile evlenmiş ve bu evlilikten Sezen Burçin adında bir kız çocuğu olmuştur. Çift 1989 yılında boşanmışlardır.

2012 yılının başlarında TRT Müzik kanalında 5 hafta süren "Şarkıların Yıldızı" adında bir müzik programı yaptı. Program daha sonra TRT'nin maddi imkanlarının yetersizliği sebebi ile yayından kaldırıldı. 28 Ekim 2012 tarihi itibariyle Flash TV'de yayınlanan "Yıldız Tilbe ile" isimli televizyon programıyla ekranlara geri döndü.

Ünlü şarkıcı Yıldız Tilbe, şimdilerde ise TV8 ekranlarında yayınlanan Acun Ilıcalı'nın sunduğu O Ses Türkiye adlı programda Murat Boz, Hadise Açıkgöz ve Gökhan Özoğuz ile birlikte jüri koltuğunu paylaşıyor. 

Yıldız Tilbe'nin Albümleri;

1994 - Delikanlım

1995 - Dillere Destan

1996 - Aşkperest

1998 - Salla Gitsin Dertlerini

2001 - Gülüm

2002 - Haberi Olsun

2003 - Yürü Anca Gidersin

2004 - Yıldız'dan Türküler

2004 - Sevdiğime Hiç Pişman Olmadım

2005 - Papatya Baharı

2006 - Tanıdım Seni

2008 - Güzel

2009 - Aşk İnsanı Değiştirir

2010 - Hastayım Sana

2011 - Oynama

2013 - Yeniden Eskiler Arabesk

2014 - Şivesi Sensin Aşkın

2015 - Yıldız Tilbe 2015

2016 - Oynat

2017 - Sevgililer Günü

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN