"Keloğlan Ak Ülke" kitabının yazarı Duran Yılmaz kimdir?

"Keloğlan Ak Ülke" kitabının yazarı Duran Yılmaz kimdir?

Duran Yılmaz kimdir? Keloğlan Ak Ülke isimli çocuk kitabının yazarı Duran Yılmaz'ın biyografisini haberimizde sizlerle paylaşıyoruz. Cinsel istismar ve tecavüz ile ilgili ifadelerin yer aldığı Keloğlan Ak Ülke kitabının yazarı olan Duran Yılmaz'ın hayatı ve ölümü hakkındaki bilgileri sayfamızdan görebilir, kitap hakkındaki gelişmeleri takip edebilirsiniz.

Duran Yılmaz kimdir, kaç yaşında neden öldü? Keloğlan Ak Ülke isimli kitabın yazarı olan Duran Yılmaz gün içinde en çok arananlar arasında yer aldı. Keloğlan Ak Ülke isimli çocuk kitabında yer alan cinsel istismar ve tecavüz ifaderleri ise büyük tepki çekti. Kitabın yazarı Duran Yılmaz hakkındaki bilgileri haberimizden görebilir, kitap ile ilgili gelişmeleri takip edebilirsiniz.

KEL OĞLAN AK ÜLKE KİTABI YAZARI DURAN YILMAZ KİMDİR?

Duran Yılmaz, Doğum, 1942 Antalya. Ölüm 07 Nisan, 1995 Almanya. Hikâyeci.Öğrenimini çeşitli
işlerde çalışırken sürdürdü. Uzun süre Antalya’nın köylerinde öğretmenlik yaptı. Çiftçilikle de uğraştı. Almanya’da öğretmen olarak çalıştı ve orada öldü.

İlk öyküsü 1972’de Yeni Dergi’de yayımlandı. Hikâyelerini Yeni Dergi, Yeni Adımlar, Yeni Toplum, Sanat Emeği, Türkiye Yazıları, Yarına Doğru ve Öykü dergilerinde yayımladı. Yurt Yeri adlı öyküsüyle Yeni Adımlar Dergisi Hikâye Yarışmasında övgüye değer bulundu. Kışlak adlı öyküsüyle Yeni Adımlar Dergisi Hikâye Yarışmasında birincilik, Başaklar Olgunlaşırken ile 1975 Antalya Sanat  Festivali Yarışma­sında mansiyon aldı. “Akdeniz Yörüklerinin acımasız doğayla iç içe geçmiş dünyasından getirdiği konuları yalın bir şiirsellikle anlattı.” (N. Güngör)

ESERLERİ:

ÖYKÜ: Yörük Hikâyeleri (1983), Kadın Korkusu (1992).

ÇOCUK KİTABI: Keloğlan ve Ak Ülke (1981).

KAYNAK: Necati Güngör / Yörük Hikâyecinin Ölümü (Adam Öykü, Ocak-Şubat 1996), İhsan Işık / Resimli ve Metin Örnekli Türkiye Edebiyatçılar ve Kültür Adamları  Ansiklopedisi (2. bas., 2009).

YAYINEVİNDEN AÇIKLAMA

18-10/19/1-1539949209.jpg

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (2)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
2 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN