Keşkek yapılışı ve malzemeleri | MasterChef keşkek nasıl yapılır tarifi

Keşkek yapılışı ve malzemeleri | MasterChef keşkek nasıl yapılır tarifi

Keşkek nedir? Keşkek nasıl yapılır? Tarifi ve malzemeleri nelerdir? sorularının yanıtı ve merak edilen detaylar haberimizde. Eskiden günümüze kadar düğün yemeği olarak yapılan Keşkek sevilen yemeklerden biri olma özelliğini koruyor. İşte keşkek tarifi...

Keşkek yapmak en eski düğün geleneklerimizin başındaymış. Kazanlar temizlenir, malzemeler hazırlanırmış. Keşkek yaparlarken bir gece boyunca pişirirlermiş ve tüm gece boyunca belirli aralıklar karıştırılırmış. Böylece içerisindeki buğday ve et iyice eriyip birbirine karışır ve ortaya keşkek çıkarmış.

Peki Keşkek nasıl yapılır? Tarifi ve malzemeleri nelerdir? 

KEŞKEK MALZEMELERİ

6 kişilik

2 su bardağı aşurelik buğday
4 adet tavuk pirzola
4 su bardağı su
1 yemek kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı tereyağı
1 çay kaşığı pul biber
1 çay kaşığı toz kırmızı biber

18-11/07/masterchef-keskek-nasil-yapilir.jpg

KEŞKEK NASIL YAPILIR? 

Buğdayı bol suda güzelce yıkayın. Yıkanmış buğdayları düdüklü bir tencereye koyun ve üzerine sadece buğdayların üstünü geçecek kadar su ilave edin. Kapağını kapatmadan kaynatın.

Kaynamaya başlayınca altını kapatın ve bu şekilde kapağını kapatıp yarım saat bekletin. Böylece buğdaylar şişip, büyüyecekler.

Yarım saatin sonunda tencerenin kapağını açın, yıkadığınız tavukları buğdayların üstüne kemikleriyle birlikte yerleştirin.

Tuzunu, karabiberini vu suyunu ilave edip tencerenin kapağını kapatın. Kaynamaya başladıktan sonra altını kısıp 40 dakika pişirin.

Pişirdikten sonra kapağını açın ve tavuk etlerini kemiklerinden ayırın.

Bir el blenderı yardımıyla buğdayları ve tavukları güzelce çekin. Tamamen homojen bir karışım olmasına özen gösterin.

Tereyağını, toz kırmızı biber ile birlikte kızdırın ve sıcak keşkeğin üstüne gezdirin. Pul biberle de süsleyerek servis edin.

 

 AFİYET OLSUN...

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN