Köprü altında ütopya

Köprü altında ütopya

İspanyol tasarımcı Fernando Abellanas ilginç bir ofis tasarladı. İnsanlardan sıkıldığı için gözlerden uzak bir yer düşünen Abellanas, Valensiya’da bir köprü altına ofis kurdu. Abellanas, üzerinden arabaların geçtiği köprünün altında daha yaratıcı olduğunu söylüyor.

Özellikle son yıllarda tüm dünyada ofis tasarımının önemi giderek artıyor. Yapılan araştırmalara göre işyeri ortamı iyileştirildiğinde çalışanların verimi %19 yükseliyor. Çalışanların %79’u ofis kalitesinin iş tatmininde etkili olduğunu dile getiriyor. Her 3 çalışandan biri, çalışma ortamının, bir işi kabul edip etmeme kararında belirleyici olduğunu söylüyor. Bu düşünceden yola çıkan İspanyol mobilya tasarımcısı Fernando Abellanas yaptığı ilk tasarımla sosyal medyanın gündemine oturdu. Abellanas’ı gündeme taşıyan şey ise kendisine ilginç bir çalışma ofisi inşa etmesi.

İspanya’nın Valencia kentinde üzerinden araç trafiği geçen bir köprünün altına kolayca gizlenebilen bir stüdyo kurdu. İspanyol tasarımcı Abellanas’ın tıpkı diğer ofisler gibi sandalye bir masa ve raflardan oluşan çalışma alanı, tasarımcının üretkenliğini arttırabilmesi için gereken her şeyi bünyasinde barındırıyor. İnsanların sık sık ofisine gelmesinden çok sıkıldığı belirten tasarımcı gözlerden uzak ofisini bu sebeple inşa ettiğini belirtiyor. Valensiya’da grafitilerin merkezi olan köprüaltları Abellanas’ın aradığı sakinlik için biçilmiş kaftan. Her saniye üzerinden araç trafiği akan köprünün altına kurduğu ofisinde, sandalye ve masa da dahil olmak üzere tüm eşyaları köprünün beton duvarına monte eden tasarımcı tekerlekli zeminin hareket etmesiyle stüdyosuna çıkıp inebiliyor. Mikro konutlar üzerinde çalışma yapan tasarımcının çalışma alanı havada asılı şekilde duruyor. Abellanas, insanlardan sıkıldığı için yaptığı ofisinin yerini gizli tutmak istiyor. Tasarımcı bu alanı birisi bulup oradaki eşyaları çalana kadar veya yetkililer yok edene kadar köprü altındaki varlığını sürdüreceğini söylüyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN