Kore gazileri 'Ayla' filmini izledi

Kore gazileri 'Ayla' filmini izledi

Muğla'nın Marmaris ilçesinde gaziler, Türkiye'nin 'Yabancı Dilde En İyi Film' kategorisinde Oscar'a aday adayı olarak gösterdiği 'Ayla' filmini izledi.

Marmaris Kaymakamlığı koordinesinde düzenlenen etkinliğe, Kore başta olmak üzere Kıbrıs, terörle mücadele gazilerine, Kaymakam Celalettin Yüksel, Sahil Güvenlik Güney Ege Grup Komutanı Albay Oğuz Bavbek, İlçe Milli Eğitim Müdürü Züleyha Aldoğan, Emniyet Müdürü Metin Ercan eşlik etti.

Koreli Eunja Kim ile Kore Gazisi Astsubay Süleyman Dilbirliği'nin beyaz perdeye aktarılan hikayesinin aktarıldığı "Ayla" filmini izleyen gaziler ve Marmaris protokolü, duygulu anlar yaşadı.

Marmaris Kaymakamı Yüksel, gazetecilere yaptığı açıklamada, Kore gazisi olan babasıyla savaşmış gazilerle filmi izlemenin onurunu yaşadığını dile getirdi.

85 yaşındaki Kore gazisi İsmet Karabenli de savaşın anlatıldığı devri yaşamış biri olarak filmi izlemenin kendisinde farklı duygular oluşturduğunu ifade etti.

Ayla'nın korunduğu zaman harbe katılmış bir insan olduğunu belirten Karabenli, adeta 60 yıl öncesine geri döndüğünü söyledi. 

MUĞLA/AA

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN