Lana Del Rey İsrail konserini iptal etti

Lana Del Rey İsrail konserini iptal etti

ABD'li şarkıcı Lana Del Rey, bazı hayranlarının ve Filistin yanlısı siyasi eylemcilerin tepkisi üzerine İsrail'deki konser programını iptal etti. Ünlü şarkıcı, Filistin'i ziyaret edebileceğini belirtti.

Şarkıcı, Twitter'da paylaştığı mesajında, "Benim için, hem Filistin hem de İsrail'de sahne almak ve hayranlarıma eşit bir şekilde yaklaşmak önemlidir" ifadelerini kullandı. Del Rey, "gelecekte hem İsrailli hem de Filistinli hayranlarını ziyaret etmeyi umduğunu" belirtti.

İsrail'in Filistinlilere yönelik politikalarını protesto eden aktivistler, İsrail'de Meteor müzik festivaline katılacağının açıklanmasından sonra Del Rey'e programını iptal çağrısında bulunmuştu.

Festivalin gelecek hafta İsrail'in kuzeyindeki Yukarı Galilee Bölgesi'ndeki Lehavot Habashan Kibbutzu'nda yapılması planlanıyor.

ÖNCE 'SİYASİ DEĞİL' AÇIKLAMASI

Del Rey, tepkiler ardından 19 Ağustos'ta yaptığı ilk açıklamada festivale katılma kararını savunmuş ve bunu siyasi bir tarafı olmadığını, bir ülkede konser vermenin o ülkenin politikalarını savunmak anlamına gelmeyeceğini söylemişti.

Del Rey Cuma günü yaptığı açıklamada ise Filistinli ve İsrailli hayranlarına eşit yaklaşımın önemli olduğunu, hem Filistin hem de İsrail'i ziyaret etmek istediğini ancak kısa süre nedeniyle bunun ayarlanamadığını, bu yüzden Meteor Festivali'ne katılımını ertelediğini duyurdu.

Del Rey'e konserini iptal çağrısında bulunan, BDS (Boykot, Yatırımların Geri Çekilmesi ve Yaptırımlar) hareketinin parçası olan PACBI (İsrail'e Akademik ve Kültürel Boykot için Filistin Kampanyası), son kararı ardından Del Rey için bir teşekkür mesajı yayımladı.

BDS, geçmişte Güney Afrika'daki apartheid rejimine yönelik yürütlen boykot kampanyasının bir benzerini İsrail için yürütüyor.

İsrail ise BDS'i ülkenin varlığına karşı çıkmak ve anti-Semitizm motivasyonuyla hareket etmekle suçluyor.

Bugüne kadar birçok sanatçı, eleştiriler ardından İsrail programlarını iptal etti. Son olarak 2017'de Yeni Zelandalı şarkıcı Lorde ve İngiliz müzik grubu Radiohead'e programlarını iptal etme çağrısı yapılmıştı.

Lorde konserini iptal ederken Radiohead ise kararını savunmuş ve İsrail programını gerçekleştirmişti.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN