Lena Chamamyan: Suriye’de turne yapmak için dua ediyorum

Lena Chamamyan: Suriye’de turne yapmak için dua ediyorum

Ermeni asıllı Suriyeli şarkıcı Lena Chamamyan, çok mutlu olduğu İstanbul’a üçüncü konser için geldi. Hayalindeki Suriye’yi anlattı: İnsanlar tiyatroya gidebildiğinde, dans edebildiğinde bir turne yapacağım. Bu benim duam. Yeni albümümde her şarkının bir hikayesi var. Çocuklara, yetişkinlere Ortadoğu’yu yaşatıyorum. Türk müziğiyle büyüdüm. İbrahim Tatlıses’i dinliyordum.

Lena Chamamyan, Ermeni asıllı Suriyeli bir sanatçı. ‘İki renk’ anlamına gelen ‘Lawnan’ adlı yeni albümünün tanıtımı kapsamında İstanbul’da bir konser veren Lena “Göksel Baktagir ile iş birliği yaptığım ve tamamen Türk müzisyenlerle çalıştığım bir albüm oldu.

Şarkıların sekizi Göksel’in. Biri benim bestem, biri Ermeni folk müziği. Sözleri ise bana ve menajerime ait. Önceki albümlerimden tamamen farklı bir albüm oldu” dedi. Geleneksel doğu melodilerini batı klasikleriyle bir araya getiren sanatçı, albümdeki şarkıların hikayeleri olduğunu ifade ederek, şunları söyledi: “Çocuklar ve yetişkinler yani herkes için bir hikaye anlatıyorum. Ortadoğu’nun durumunu, Suriye’nin ve Suriyelilerin yaşamını anlatıyorum. Bu nedenle de sözlerin yazılış şeklinde bile bir yenilik var. Müziği gerçekten çok yeni. Bazı şarkılar çok klasik ve ilk iki albümün de devamı gibi.”

BARIŞA İHTİYACIMIZ VAR

Paris’te yaşayan genç sanatçı, zaman zaman Suriye’ye gittiğini aktararak, ülkesinde turneye çıkmak istediğini dile getirdi. Lena, şöyle devam etti: “Ben Suriye’nin her şehrinde konser vermek istiyorum. Fakat şu anki durum nedeniyle Halep, Humus, Rakka ve Palmira gibi yerlerde konser veremiyorum. Yeniden Suriye’ye dönmeyi ve savaş sona erdiğinde, insanlar tiyatroya daha rahat bir şekilde gidip gösteri izlediğinde, şarkı söyleyip dans edip ağlayıp, mutlu olduğunda bir turne yapmayı istiyorum. Umarım savaş en kısa zamanda sona erer ve Suriye’nin tüm şehirlerinde bunu yapabilirim. Bu benim duam. Sadece umut etmiyorum, diliyorum. Savaşın en kısa zamanda sona ermesini diliyorum. Çünkü barışa ihtiyacımız var.”      

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN