Mars ve Ay'daki olağandışı görüntüler sosyal medyada gündem oldu

Mars ve Ay'daki olağandışı görüntüler sosyal medyada gündem oldu

Mars ve Ay yüzeyine ait olduğu iddia edilen ve Dünya dışında hayat olduğuna kanıt olarak gösterilen fotoğraflar tekrar gün yüzüne çıktı. Sosyal medyada olay olan görüntülere bir kısım şüpheciler tereddütle bakarken, bazı fotoğrafların Dünya dışı faaliyetleri gün yüzüne çıkaran en etkili kanıt olduğu düşünülüyor.

Ünlü sosyal haber sitesi olan 'Reddit'in kullanıcıları, Mars ve Ay yüzeyine ait olduğu iddia edilen görüntüleri yorumladı. DailyStar’ın haberine göre görüntülerdeki bulanıklık, odak dışı ve garip noktalar, fotoğrafların gerçekliğine gölge düşürüyor.

18-04/23/mars-2-1524503313.jpg

GÖRÜNTÜLERDEKİ BULANIK ALANLAR ŞÜPHE UYANDIRDI

Görüntüler hakkında yorum yapan bir Reddit kullanıcısı, ‘‘Doğal görünmeyen bulanık bölgelerde ne saklandığını merak ediyorum’’ dedi.

Bazı Reddit kullanıcıları, görüntülerden şüphelenmelerine rağmen, kanıtların fazlalığından dolayı ikna oldu. Görüntülerin daha iyi teknolojiyle elde edilmesi ve farklı uzay araçlarından benzer fotoğraflar gelmesi, kullanıcılara inandırıcı geldi.

Ancak, görüntülerin yalnızca birer sanrı olduğunu savunan kullanıcıların birçoğu, bulanık noktaların doğal görünmemesine şüpheyle bakıyor.

DÜNYA DIŞINDA HAYATA DAİR KANITLAR HALA ARANIYOR

Rus uzay ajansı Roscosmos ile işbirliği yapan NASA ve Avrupa Uzay Ajansı, Dünya dışında hayatın olduğuna dair kanıt aramaya kararlılıkla devam ediyor. En son 2016 yılında, Mars’taki biyolojik ve jeolojik aktiveteleri incelemek üzere, ortak proje olan 'ExoMars' misyonu gönderilmişti.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN