Mehmet Ali Erbil son durumu nedir? Mehmet Ali Erbil hastalığı ne, neden hastaneye kaldırıldı?

Mehmet Ali Erbil son durumu nedir? Mehmet Ali Erbil hastalığı ne, neden hastaneye kaldırıldı?

Mehmet Ali Erbil son durumu nedir? Dün akşam hastaneye kaldırılan sanatçı sevenlerini korkuttu. Peki Mehmet Ali Erbil hastalığı ne, neden hastaneye kaldırıldı? Erbil'in sağlık durumu ile ilgili gelişmeler korkuttu. Ünlü oyuncu hakkındaki son bilgileri haberimizde bulabilir son gelişmeleri takip edebilirsiniz.

Yazımızda 'Mehmet Ali Erbil hastalığı ne, neden hastaneye kaldırıldı?' sorusunun detaylarını bulabilirsiniz. Mehmet Ali Erbil son durumu nedir? İstanbul'da Maslak'ta bulunan özel bir hastanede tedavi altına alınan sanatçının durumu vatandaşlar tarafından arama motorlarında aranıyor. Kızı Sezin Erbil Mehmet Ali Erbil'in neden hastaneye kaldırıldığı ile ilgili açıklama yaptı. Babasının son durumu hakkında da bilgi verdi. İşte Mehmet Ali Erbil'in son durumu ve hastalığı ile ilgili merak edilen detaylar...

MEHMET ALİ ERBİL NEDEN HASTANEYE KALDIRILDI?

Mehmet Ali Erbil İstanbul Maslak'taki bir özel hastanede tedavi altına alındı. Gece hastaneye kaldırılan sanatçının son durumu sevenleri tarafından merak ediliyor. Mehmet Ali Erbil'in kızı Sezin Erbil, "‘Evde yardımcısı vardı. Ambulansı ve bizi çağırdı. 10 dakika sonra evdeydim ve hastaneye getirdik’ dedi. Erbil’in doktoru Jan-Klod Kayuka ise “Banyoda ayağı kaymış düşmüş ve sağ tarafını lavaboya vurmuş. Bu yüzden bir kaç kaburgası kırılmış. Kırılan kaburgalar da akciğer zarına battığı ve normalde de kan sulandırıcı kullandığı için kanama oluşmuş”" açıklamasında bulundu.

18-10/19/mehmet-ali-erbil-son-durumu-nedir.jpg

MEHMET ALİ ERBİL'İN SON DURUMU NEDİR? 

Ünlü şovmen Mehmet Ali Erbil, dün akşam evindeki banyoda düşerek yaralandı. Erbil, yardımcısının haber vermesi üzerine gelen ambulansla hastaneye kaldırıldı. Kaburgasında kırıklar olduğu tespit edilen Mehmet Ali Erbil ameliyata alındı.

HASTANEDEN MEHMET ALİ ERBİL AÇIKLAMASI

Hastaneye kaldırılan Mehmet Ali Erbil'in geçirdiği ameliyat hakkında hastaneden açıklama yapıldı. 

Ameliyat sonrası açıklama yapan Acıbadem Maslak Hastanesi Göğüs Cerrahisi Uzmanı Prof. Dr. Semih Halezeroğlu da “Kaburgalarında çoklu kırıklar ve bunun sonucunda gelişen göğüs boşluğunda kanama ve hava birikmesi sebebiyle acil operasyona alınmıştır. Operasyon başarıyla sonuçlanmıştır. Hastamız yoğun bakımda takibe alınmıştır, genel durumu şu an iyi” dedi. Erbil’in sağlık durumunu öğrenmek isteyen yakınları hastaneye koştu. Ağabeyi Mustafa Erbil ameliyatın başarılı geçtiğini belirterek, “Hayatı tehlikesi yok. Sağlık durumu gayet iyi” diye konuştu. Hastaneye gelen şarkıcı Sinan Özen de “Bana kalp krizi diye bilgi geldi. Kaburgaları kırılmış. Ziyaret edip bilgi alacağım” dedi.

18-10/19/mehmet-ali-erbil-kimdir.jpg

MEHMET ALİ ERBİL KİMDİR?

Mehmet Ali Erbil, 8 Şubat 1957, İstanbul doğumlu Türk oyuncu, sunucu, yapımcı, komedyen, şovmen ve seslendirme sanatçısıdır. Ankara Devlet Konservatuvarı mezunudur. 30'dan fazla filmde, 10'dan fazla dizide ve tiyatro oyununda oynamış, 5'ten fazla televizyon programının sunuculuğunu yapmıştır.

Tiyatro ve sinema sanatçısı Saadettin Erbil'in oğludur. 1835 yılında Erbil'de doğmuş ve sonradan İstanbul'a göç etmiş dedesi Kürt Şeyh Es’edê Erbîlî'nin Menemen olaylarına karıştığı için idam edildiğine dair araştırma konusunu yeni öğrendiğini söyleyen Mehmet Ali, Yani Kürt kökenlisiniz sorusuna Evet. Ama kimlik olarak alt mıyım yoksa üst müyüm doğrusu bilmiyorum. diye yanıtladı.

İlk ve orta öğrenimini İstanbul, Ankara ve Balıkesir'de yaptı. 1970 yılında Ankara Devlet Konservatuarı Tiyatro Yüksek Bölümü’ne yatılı olarak girdi ve bu dönemde hocası Cüneyt Gökçerdi.

Devlet Tiyatrosu’nda konuk oyuncu olarak baş rolde En İyi Tiyatrocu Ödülü’nü kazandı. Buradan mezun olduktan sonra, Devlet Tiyatrosu'nda çalışmaya başlayan sanatçı, Başta ‘Küheylan’ olmak üzere birçok oyunda oynadı ve daha sonra tek kanallı yayın döneminde TRT’de ‘Metronom’ adlı eğlence programında Derya Baykal'la, 1984 yılında da Çiğdem Tunç'la bir ikili oluşturdular. Özel kanalların açılmasıyla birlikte Erbil, TRT’den Kanal 6’ya geçiş yaptı.

Daha sonra InterStar ve ATV’de dizi, Show TV’de de program yaptı. 1985'te İlyas Salman ile birlikte oynadığı Uyanıklar Dünyası adlı filmle büyük beğeni topladı.

ATV'de canlı yayınlanan Ya Şundadır Ya Bunda adlı programı sunarken yaptığı RTÜK yasasına uygun olmayan hareketinin ardından televizyon programlarına ara vermiştir. Daha önce Emel Sayın'la birlikte Aşkım Aşkım adlı dizide oynamıştır.

Kanal D’de yayınlanan yarışma programı Çarkıfelek ve ATV’de uzun bir süre yayınlanan Tatlı Kaçıklar dizisiyle zirveye çıkan başarılı şovmen, Harakiri ve Hababam Sınıfı Güle Güle adlı filmlerle tekrar beyazperdeye geçti.

Mehmet Ali Erbil, Kanal D'de Çarkıfelek dışında çeşitli yarışma programları da yaptı. Bir dönem TGRT'de Çarkıfelek yarışmasını sundu. TNT (Türkiye) kanalında Açıl Susam Açıl adıyla şov tarzında yeni bir yarışma sundu. Daha sonra aynı kanalda kısa bir süre Çarkıfelek programı yaptı. Bu programdan da ayrıldı ve Petek Dinçöz sunuculuğa getirildi. 2012'den itibaren tv8'e geçerek Aşka Gel adlı programında sunuculuk yapmıştır.

Mehmet Ali Erbil, 2015 yılında Star TV'de yayınlanan Çarkıfelek'in sunuculuğunu yapmıştır. Son dönemlerde, Sinan Çetin'in Bay E, Gani Müjde’nin Kahpe Bizans, Ömer Uğur’un yönettiği Hemşo adlı filmlerde rol aldı. Uzun bir hastalık döneminden sonra tekrar izleyiciler karşısına geçen Erbil, TRT’de yayınlanan Bir Başka Gece adlı programın sunuculuğunu yaptı.

Kanal 1'de yayınlanan Çarkıfelek adlı programı sundu. Ramazan geldikten sonra Fox'a Ece ve Çarkıfelek ile birlikte geçmiştir. Kanal 1'de Aşkım Aşkım dizisinin tekrar çekimlerinde yer aldı fakat kanal değişikliği yüzünden dizi sona erdi. Fox TV'de Ece sona erdi, fakat Çarkıfelek ile birlikte 50 Sarışın programı başladı. 50 Sarışın cuma akşamları 19.15'te yayınlandı. Pazartesi'den Perşembe'ye Tuba Ünsal'la Çarkıfelek'i sundu. 

18-10/19/mehmet-ali-erbil-hastaneye-kaldirildi.jpg

HASTALIĞI MEHMET ALİ ERBİL'E NASIL BULAŞTI?

“Kaçış sendromu” hastalığına yakalanan M. Ali Erbil, İzzet Çapa’ya verdiği röportajda, “Bir gece kulübünde oturduğum yere köpek pisliği koymuşlar. Elimi sürdüm, iki gün sonra hastalandım” dedi.

Çok nadir görülen “kaçış sendromu” adlı hastalığa yakalanan M. Ali Erbil hastalığa nasıl yakalandığını İzzet Çapa’ya verdiği röportajda anlattı: “Hastalığımın adı kaçış sendromu. Damarlarımdan su kaçıyor. Hastalığın nedeni de bana göre çok enteresan. O dönemde ben çok çalışıyordum. Hastalığımdan iki gün önce bir gece kulübüne gittik, oturduğum yere köpek pisliği koymuşlar. Kimin aklına gelebilir ki, lüks bir gece kulübünde oturduğun yerden pislik bulaşacak üstüne! Aklıma bile gelmedi ne olduğu. Elimi sürdüm, sonra kokladım bir de. İki gün sonra hastalandım. Her şey geliyor insanın aklına. Ben o dönem ANS Stüdyoları’nda yapıyordum programı. Zaten orası gecekondu gibiydi, sonradan bina çıkılmış. Oraya duş yaptırmıştım. Akan su pis ve kokuluydu. Orada duş alıyordum. Her seferinde de söylüyordum ‘Lağım suyu bu, lağım karışıyor’ diye. Çünkü öyle kokuyordu. Hastalandığımda bu da aklıma geldi.”

 HİÇ ALKOL KULLANMADIM 

Mehmet Ali Erbil, görüntüsünün yıllardır değişmemesinin nedenini alkol kullanmamasına bağladı: “Tek avantajım şu; hiç alkol kullanmıyorum. Kimse bilmez bunu. O kadar çok istiyorum ki içmek. Doktor da diyor ki ‘Yemekte bir kadeh iç, çok yararlı!’ Ama bir kadeh bile içemiyorum. 44 yaşında ilk sigarayı ağzıma aldım, sonra da sigaraya başladım.”

18-10/19/mehmet-ali-erbil-hastaligi.jpg

KAÇIŞ SENDROMU NEDİR? 

Mehmet Ali Erbil ile tanınmaya ve duyulmaya başlayan bu rahatsızlığın nedeni, henüz ortaya çıkmamıştır. Damar dışına sıvı kaçması ile oluşan bu sendrom, tansiyon düşmesine ve kan basıncının azalmasına ve sonuç olarak hastanın şoka girmesine sebep olmaktadır.

Günlük hayatı olumsuz hale getiren hastalık, daha ağır hale geldiğinde diğer organları da olumsuz etkiliyor ve ani gelen krizler ölüm ile sonuçlanabiliyor. Psikolojik açıdan da kişiyi buhrana sokan sendromun yol açtığı septik şok reaksiyonun, ne zaman geleceği belli değildir. Damarlarda bulunan protein, kanı besleyen diğer maddelerin ve minerallerin dışarıya sızması ile ortaya çıkan ve diğer organların işlevini azaltan kaçış sendromu hastalığına, köpek pisliği ya da diğer hayvanların dışkılarının yol açabileceği, uzmanlar tarafından ortaya atılmıştır. 

Sendrom, bazı belirtiler ile hastanın önlem almasını sağlayabiliyor. Kriz reaksiyonu yaşanmadan bir gün önce, grip hastalığının gösterdiği belirtiler; septik krizin gelebileceği sinyallerini verebiliyor. Hastadan hastaya değişiklik gösteren sendromun ölümcül kriz vakası, ya senede bir defa ya da ayda bir kere kendini gösteriyor. 791 kişinin yakalandığı bu hastalığa yakalanma riski, günden güne artmaktadır. Bu sendrom başladığı andan itibaren, hemen vücuda yerleşiyor ve kronik hale geliyor. Damarların çalışma dengesini sağlayan kontrol mekanizmasını etkisiz hale gelmesi ile oluşan bu rahatsızlık, tehlikeli ve sürekli takip altında tutulması gereken bir vaka’dır. Her organa zarar verecek bir potansiyele sahip olduğundan, kişinin çok kısa sürede hayati organlarını iflasa uğratıyor ve kişi farklı hastalıklardan ölebiliyor. Bayılma ve bacak ağrısı olarak da belirtisini gösteren sendrom, vücutta ödeme ve kan yoğunlaşmasına neden oluyor. Bu hastalığın yol açtığı en büyük tehlike akut böbrek yetmezliğidir. Böbrekleri zarar gören hasta, kendini kolay kolay toparlayamaz ve yaşam fonksiyonlarını yitirir. Bazı organların oksijen akışına engel olmakta, idrar çıkışını, sıvı kaybını, dolaşım dehidratasyonunu yavaşlatmaktadır. 

Kaçış sendromu hastalığının kriz aşamasında hasta komaya girmektedir. Aniden tansiyon düşebilir ve bu düşme en alt düzeyde de olabilir. Kan aşırı derecede yoğunlaşır ve hasta şişmeye başlar. Ayrıca kriz esnasında kan albümin azalması, ödem oluşması gibi reaksiyonlarda gerçekleşir. Bu reaksiyonlar tehlike arz ettiği için krizin bir gün öncesinde beliren ateşlenme, halsizlik, karın ve bacak ağrısı, bayılma, baş dönmesi, kusma ve bulantı gibi durumlarda hemen bir hekime danışmalı ve hastanede gözetim altında olunmalıdır.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN