Mehmet Ali Erbil'in sağlık durumu kritik... Kızı ve ağabeyinden açıklama

Mehmet Ali Erbil'in sağlık durumu kritik... Kızı ve ağabeyinden açıklama

Evinden düşerek hastaneye kaldıran Mehmet Ali Erbil'in sağlık durumu ile ilgili son dakika haberleri gelmeye devam ediyor. Mehmet Ali Erbil'in kızı Sezin Erbil'den sonra ağabeyi de konuştu: Durumu kritik... Hastane'de tedavisi süren ünlü sunucunun son durumuyla ilgili detaylar haberimizde.

Mehmet Ali Erbil, geçtiğimiz hafta evinin banyosunda düşerek talihsiz bir kaza yaşadı. Göğüs boşluğunda kan biriken Erbil, kaldırıldığı  özel hastanede ameliyat edildi. Kaburgasında kırıklar olduğu tespit edilen Erbil’in kızı sosyal medya hesabından babasının sağlık durumu ile ilgili bilgi yaplaştı, dua istedi.

KIZINDAN PAYLAŞIM

Sezgin Erbil, "Babamın kendi hastalığı da nüksettiği için durumu biraz kritik. Kendisi hala yoğun bakımda. Lütfen babam için dualarınızı eksik etmeyin. Bu fotoğraftaki gibi gülmen için bekliyoruz babam" paylaşımı yaptı. 

18-10/23/sez-1540303521.png

Yoğun bakım ünitesinde tedavisi süren Erbil’in ağabeyi Mustafa Erbil de ünlü şovmenin durumunun kritik olduğunu açıkladı. Hastanede kardeşinin yanından ayrılmayan Mustafa Erbil’in oldukça üzgün olduğu dikkat çekti.

Mehmet Ali Erbil, yıllar önce kaçış sendoromu hastalığına yakalanmıştı. Nadir görülen bu hastalık ünlü sunucunun sağlık durumunu etkiledi. 

KAÇIŞ SENDROMU NEDİR?

1960 yılında Dr. Clarkson ve arkadaşları tarafından keşfedilen rahatsızlığa önceleri Clarkson hastalığı denilmekteydi. Damar içi sıvı oranının azalması ile ortaya çıkan kalp atakları yaşam kalitesini ciddi boyutlarda olumsuz etkiler.

Hastalığın neden kaynaklandığı henüz bilinmemektedir. Kılcal damarlardaki sıvı oranı azalınca, kan damarlarda dolaşamaz hale gelir. Damar dışı artan sıvı karaciğer, akciğer ve kalbe zarar verir. vücudun boşlukları ve kaslarında sıvı birikmeye başlar. Beyin bunu kötü sinyaller olarak algılar ve tansiyon kan basıncı aniden azalınca vücut şoka girer.

KAÇIŞ SENDROMUNUN BELİRTİLERİ

Hastalığın belirtileri hemen hemen her hastalıkta görülür. Kas ağrısı, yorgunluk, baş dönmesi, kusma ve sık sık karın ağrısı yaşar. Bu hastalığı özel laboratuvar ortamlarında bakılır. Hastalarda, bağırsaklarda ödem, kaslarda sıvı, kanda mikrop ve kalp zarında asit birikmesi gibi durumlar tespit edilir.

HASTALIK NASIL TEDAVİ EDİLİR?

Kan basıncı çok hızlı düştüğünden hasta sürekli tedavi altında tutulmalıdır. Takip bu hastalıkta en önemli durumdur. Organların yetersiz çalışması seyrinde ani ölümle bile sonuçlanabilir. Böbrek, kal, karaciğer ve akciğer ciddi hasarlara uğramaması için doktor sürekli bu organların çalışmasını takip eder.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN