Merdiven altı kırtasiye ürünleri zehir saçıyor

Merdiven altı kırtasiye ürünleri zehir saçıyor

Yeni eğitim öğretim yılı öncesinde uzmanlardan ‘merdiven altı kırtasiye’ uyarısı geldi. Ailelere “Ucuza aldanmayın” çağrısında bulunan çocuk sağlığı uzmanları sağlıksız ürünlerin alerjik ve kanserojen olduğuna dikkat çekti.

Yeni eğitim-öğretim döneminin başlamasına az bir süre kala, akıllara takılan en önemli soruların başında doğru kırtasiye ürünü seçimi geliyor. Uzmanlar, uzun dönemde sağlık sorunlarının nedeni olabileceğini bildiriyor.      

Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Yücel Taştan, ucuz olduğu için tercih edilen ürünlerin neden olabileceği olumsuzluklara dikkati çekti. Taştan, “Özellikle kırtasiye ürünlerinin üzerindeki boyalar çok önemli. Sağlıksız ürün içeren kırtasiye malzemeleri, hem alerjik hem kanserojen hem de vücutta biriken madde oldukları için üst üste birikip ileride kanser olma riskini artırıyor” dedi.      

Biruni Üniversitesi Hastanesi Çocuk Hastalıkları Uzmanı  Dr. Öğr. Üyesi Hatice Bulut da “Öyle ki okul ürünlerinin içerisinde bulunan fitalatlar, azo boyalar, solvent bazlı çözücüler, ağır metaller çocuklar için ciddi riskler barındırmaktadır. Fitalatlar, okul, beslenme çantalarının, su mataralarının plastik kısımlarında bulunabileceği gibi,  gıda ambalajlarında,  ev eşyalarında da olabilir” dedi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN