Müzelere Ramazan tarifesi

Müzelere Ramazan tarifesi

Türk ve İslam Eserleri Müzesi, Ramazan ayı boyunca sahura kadar meraklılarını bekliyor. İstanbul İl Kültür ve Turizm Müdürü Coşkun Yılmaz 2018 yılındaki hedeflerinin 10 milyonun üzerinde müze ziyaretçisine ulaşmak olduğunu söyledi.

18-24 Mayıs arasında yer alan Müze Haftası’na denk gelen Ramazan ayı sebebiyle, Sultanahmet Meydanı’ndaki Türk ve İslam Eserleri Müzesi (TİEM), iftar sonrasında vaktini değerlendirmek isteyenler için 01.30’a kadar ziyarete açık olacak. İstanbul İl Kültür ve Turizm Müdürü Coşkun Yılmaz, bunun Türkiye’de ilk defa gerçekleştirilen bir uygulama olduğunu söyledi. Ramazan ayı boyunca Sultanahmet Meydanı’nın yoğun bir ziyaretçi akınına uğradığını anımsatan Yılmaz, şöyle devam etti: “Biz de Kültür ve Turizm Bakanlığı olarak bu ziyaretçi akınının talebine bir cevap vermek istedik. TİEM Ramazan’da Sultanahmet Meydanı’na gelen insanlarımızın talep ve ihtiyaçlarına cevap verebilecek bir zenginlik taşıyor. Bu müze Türk ve İslam tarihi eserlerinin toplu olarak bulunduğu ilk ve en geniş müze özelliğine sahip. Türk İslam tarihine, geniş gönül coğrafyamıza, siyasi coğrafyamıza, fikir ve kültür coğrafyamıza ait eserlerin buradaki yoğunluğunu başka bir müzede bulmak mümkün değil. Biz de ziyaretçi yoğunluğunu dikkate alarak hem müze alışkanlığımızı geliştirmek ve müzemizin daha iyi tanınmasına katkıda bulunmak hem de insanımızın ramazan ayında buradaki manevi iklimi hissetmesine katkıda bulunmak amacıyla TİEM’i sabah 09.00’dan gece 01.30’a kadar açık hale getirdik.”

“Bugüne kadar en yüksek ziyaretçi sayısına sahip olan 2015’i geçeceğimizi ve 2018’de 10 milyonun üzerinde müze ziyaretçisinin olacağını düşünüyoruz. Müze kültürü toplumların tarihi hafızalarıdır. Bu tarihi hafızanın bir arada estetik bir yaklaşımla ve profesyonel bir şekilde sunumu anlamına gelir. Müzeleri birer eğitim aracı olarak düşünebiliriz” dedi ve ekledi: “Bunun haricinde de Beyazıt Devlet Kütüphanesi artık 24 saat açık kütüphane olarak çalışmaya devam ediyor. Buradaki ‘Kütüphanede bir gece’ etkinliğimizi, ramazan süresince Türk ve İslam Eserleri Müzesi’nde de gerçekleştireceğiz. Aynı kütüphanemizdeki gibi ilim, fikir, düşünce, edebiyat ve sanat dünyasının etkin isimlerini müzemizde ağırlayıp ‘Müzede bir gece’ adıyla sabaha kadar çaylı-simitli ve sahurlu sohbet edeceğiz.”

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN