Müzik ve dans dünyayı sarıyor

Müzik ve dans dünyayı sarıyor

Dünya, terör olaylarının gölgesinde hayatına devam etmeye çalışıyor. Müzik ve dansın iyileştirici gücüyle yapılan organizasyonlar, İngiltere’den ABD’ye kadar uzanıyor. Londra’da en büyük sokak festivallerinden biri kutlanırken, Kaliforniya’da yılın en iyi müzik ödülleri sahiplerini buldu.

İngiltere’nin başkenti Londra’da her yıl düzenli olarak yapılan Avrupa’nın en büyük sokak festivali Notting Hill Karnavalı başladı. Londra’nın Notting Hill semtinde gerçekleştirilen festivale bir milyondan fazla kişinin katılımı bekleniyordu. Her yıl Ağustos sonunda düzenlenen ve renkli görüntülere sahne olan Notting Hill Karnavalı, geleneksel ‘boya savaşı’yla başladı. Katılımcılar karnaval boyunca mahallenin sokaklarını doldurarak, gün boyu süren kortejlere eşlik ediyor.

Brezilya’daki ünlü ‘Rio Karnavalı’ndan sonra ‘dünyanın en büyük karnavalı’ olarak nitelendirilen etkinlikte özellikle Karayipler’e özgü kızarmış tavuk, Hindistan cevizi, havuç suyu gibi yiyecek ve içecekler tadılabilirken, Samba ve Kalipso gibi müzik türleri de başkent sokaklarında yankılanıyor. Londra polisinden etkinliğe ilişkin yapılan açıklamada, Avrupa’yı sarsan terör saldırıları hatırlatılarak, etkinliğin güvenli bir şekilde tamamlanması için mümkün olan tüm önlemlerin alındığı bildirildi. Polis, her yıl olduğu gibi bu yıl da etkinlik organizatörleri, Londra Belediyesi ve acil hizmetlerle yakından çalıştıklarını ifade etti.

YILIN EN İYİLERİ ÖDÜLLERİNİ ALDI

Sektörün en iyilerinin belirlendiği 2017 MTV Video Müzik Ödülleri, ABD’nin Kaliforniya eyaletinde düzenlenen törenle sahiplerini buldu. Törenin sunuculuğunu yapan Katy Perry, yaptığı görsel şovla katılanları eğlendirdi. 15 kategoride adaylar yarışırken, renkli şovlara da sahne olan geceye damgasını ‘Humble’ isimli video klibiyle altı dalda ödül olan Kendrick Lamar vurdu. ‘En iyi Hip Hop’, ‘En iyi yönetmen’, ‘En iyi prodüksiyon’, ‘En iyi kurgu’, ‘En iyi görsel efekt’ ve ‘Yılın videosu’ ödülleri Lamar’a gitti. Bu yıl 33’üncüsü düzenlenen törende ‘Yılın sanatçısı’ Ed Sheeran seçildi.

 

 

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN