Nur Yoldaş: Bu şarkı dost düşman tüm kulaklara

Nur Yoldaş: Bu şarkı dost düşman tüm kulaklara

‘Sultan-ı Yegah’ parçasıyla bilinen Nur Yoldaş, ‘Masal’ adında yeni bir single çıkardı. Şarkısıyla binlerce yıldır süregelen masallara dokunmak istediğini belirten Yoldaş “Bu parçayı da dost, düşman kulakların duyması için yaptık. Çok güçlü ve köklü bir kültürüz. Kolay kolay bertaraf edilecek tarafımız yok” diyor.

IŞIL ÇALIŞKAN / İSTANBUL

Popüler müziğin efsane ismi Nur Yoldaş, yeni single’ı ‘Masal’ ile döndü. Oğlu Devrim Yoldaş’ın yazıp düzenlediği şarkı, İstanbul Devlet Opera ve Balesi eşliğinde kaydedildi. Teklide Ediz Hafızoğlu, Caner Üstündağ, Ertan Tekin, Cüneyt Ercümer ve İskender Paydaş gibi müzisyenlerin de şarkı da imzası var. ‘Sultan-ı Yegah’ ve ‘Bir Gamlı Hazan’ parçalarıyla zamanın sınırlarını aşan Yoldaş ile Masal’ı konuştuk.

* Single’a neden ‘Masal’ adını verdiniz?

Anlattığım masal çünkü. Biz bu topraklarda binlerce yıldır süregelen yazılan masallardan birine naçizane dokunalım dedik. Bu topraklara ait olan bir şey masal. Sesimizi bu şekilde duyurmak istedik. Ta ki dost düşman bunu duyana kadar. Şarkının sözlerinden de anlaşıldığı gibi biz kendi türkülerimizi, kendi şarkılarımızı ürettikçe bu toprakların bizim olduğuna inanabiliriz. Yıllar önce yine aynı böyle bir söylemde Ergüder Yoldaş bulunmuştu ve onu hedefi de buydu. Bu toprakların şarkılarını söylemek. Binlerce yıllık bir kültürün ucuna takılıp sallanmak istedik.

‘Ah dünya yalan dünya, bir masal sanki bu bir rüya’... hayata karşı bir sitem de içeren bu parçanın hikayesi nedir?

Ülke olarak çok sancılı bir süreçten geçiyoruz. Bu parçayı da dost, düşman kulakların duyması için yaptık. Çok güçlü ve köklü bir kültürüz biz. Öyle kolay kolay bertaraf edilecek tarafımız yok.

Single orkestra eşliğinde kaydedilmiş. Ediz Hafızoğlu, İskender Paydaş gibi isimler albüme nasıl renkler kattı?

Çok güzel katkıları oldu. Açıkçası ben bu kadarını beklemiyordum ama demek ki yapılan iyi bir iş ustalarla buluştuğunda bir anlam kazanıyor. Benim kadar, belki de benden çok onların başarısıdır bu şarkının bu kadar iyi olmasının sebebi.

Yeni projeleriniz neler?

Şimdi 10 şarkılık bir albüm yapacağız. Sanıyorum mart sonunda albümü çıkarmış olacağız. Eski yeni şarkılardan coverlar olacak. Benim yıllarca sahnede söyleyip alkışını topladığım parçalardan oluşuyor.

‘Sultan-ı Yegah’ parçasını ölümsüzleştiren nedir?

Çok doğru adamların çok doğru işler yapmaları. Bir işin içine parasal endişeler girerse yaptığınız şey doğru olmaz. Bu projenin başında Ergüder Yoldaş ve Attila İlhan var. Ne mutlu bana bu iki büyük insan bu projeyi oluşturdukları zaman beni şarkıcı olarak seçip oraya oturtmuşlar. Onun onurunu ve gururunu ömrüm boyunca taşıyacağım. O şarkıların da sahibi artık biz değiliz Türk toplumu.

Genç jenerasyondan siz kimleri dinliyorsunuz?

Ayrım yapmadan hepsini dinliyorum. Ama gönlümde Şebnem Ferah var tabii.

17-11/19/asdasd.jpg

 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN