Oscar adayı Ayla UNICEF’e destek oluyor

Oscar adayı Ayla UNICEF’e destek oluyor

Türkiye’nin Oscar adayı Ayla filmi, yaptığı çalışmalarda önceliği her zaman çocuklara veren UNICEF’e tam destek veriyor. “UNICEF Ayla” adlı sosyal sorumluluk projesi çerçevesinde bağış yapılabilecek.

Kore Savaşı’nda savaş meydanında bulup hayatını kurtardığı minik bir kız çocuğunu evladı gibi sahiplenen, kanunlar izin vermediği için Türkiye’ye getiremeyen Astsubay Süleyman Dilbirliği’nin 60 yıllık hüzünlü arayış hikayesini anlatan Ayla filmi, minik Ayla gibi savaş mağduru bütün çocuklara karşı farkındalığı arttırmak, destek olmak için UNICEF’e destek oluyor. “UNICEF Ayla” adlı sosyal sorumluluk projesi çerçevesinde yardım severler savaş mağduru bütün çocuklar için bağışta bulunabilecek.

UNICEF’in rakamlarına göre dünya üzerinde tıpkı Ayla gibi annesi ve babasını savaş nedeniyle kaybetmiş, yurdundan, evinden ayrılmak zorunda bırakılmış, kimi zaman adını bile unutan 28 milyon savaş mağduru çocuk var. Üstelik bu çocukların yaklaşık 1.5 milyonu Türkiye’de yaşıyor.

Yapılan bağışlar çocukların korunması, temiz su ve sağlıklı koşullara kavuşabilmeleri, eğitime erişebilmeleri ve yeniden çocuk olabilmeleri için toplanıyor. 

İSTANBUL/DHA

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN