Oscar ödüllerinde tarihi fiyasko! Herkes dondu kaldı

Oscar ödüllerinde tarihi fiyasko! Herkes dondu kaldı

2017 Oscar ödülleri sahiplerini buldu... 13 dalda aday olan 'La La Land' 6 dalda ödüle uzanırken en iyi filmin açıklanmasında Oscar tarihine geçecek bir skandal yaşandı!

Tüm dünyanın merakla beklediği sinema endüstrisinin en önemli ve en prestijli etkinliği olan Oscar Ödül Töreni'ninde (89. Akademi Ödülleri) sahiplerini buluyor. En iyi yardımcı erkek oyuncu seçilen Mahershala Ali, bu dalda Oscar kazanan ilk Müslüman oyuncu oldu. 13 dalda aday gösterilen 'La La Land' 6 dalda ödüle uzandı. 'La La Land' bir kaç dakika elinde tutuğu 'en iyi film' ödülünü Ay Işığı (Moonlight) filmine kaptırdı.

EN İYİ FİLM ÖDÜLÜNDE SKANDAL

EN iyi film ödülü Ay Işığı (Moonlight) filmine gitti. Fakat yaşanan bir karışıklık sonucu en iyi film ödülünün ilk olarak 'La La Land' filmine verildiği açıklandı. La La Land'in yönetmeni Jordan Horowitz, canlı yayında "Bu bir şaka değil, En İyi Film Ödülü'nün kazananı Moonlight" diyerek tarihi hatayı duyurdu.

17-02/27/moon.jpg

İşte Oscar Töreni’nde dakika dakika yaşananlar:

08:45
Törenin sunucusu Jimmy Kimmel ustalığını göstererek, dünyayı şoke eden olayın sorumluluğu üstlendi ve “Bunun için kendimi suçluyorum. İçine edeceğimi biliyordum. Bir daha gelmeyeceğime söz veriyorum” dedi.

08:30
En iyi film ödülünü sunmak üzere sahneye Warren Beatty ve Faye Dunaway çıkmıştı. Beatty, içinde “Emma Stone, La La Land” yazan zarfı görünce uzun bir süre duraksadı. Ancak Dunaway hızla kağıtta yazanı okudu. Ve 89 yıllık Oscar tarihinin en büyük skandallarından biri yaşandı.

08:15
Ve en iyi film Oscarı’na Ayışığı’nın (Moonlight) değer görüldüğü ortaya çıktı.

17-02/27/barry-1488176741.jpg

                                                                           Ayışığı filminin hem senaristi hem de yönetmeni Barry Jenkins...Ayışığı filminin hem senaristi hem de yönetmeni Barry Jenkins…

08:10
Kısa süre içinde en iyi film Oscarı’nın bulunduğu zarfın karıştığı anlaşıldı.

08:05
Ve Akademi’ye göre yılın en iyi filmi Aşıklar Şehri (La La Land) olarak açıklandı.

17-02/27/emma.jpg

07:57
Emma Stone, Aşıklar Şehri (La La Land) ile en iyi kadın oyuncu Oscarı’na değer görüldü. Stone, ikinci adaylığında Oscar heykelciğine kavuştu. Bu ödülle birlikte La La Land, altıncı Oscar’ı almış oldu.

17-02/27/affleck.jpg

07:50
Casey Affleck, Yaşamın Kıyısında (Manchester By The Sea) filmiyle en iyi erkek oyuncu Oscarı’nın sahibi oldu.

17-02/27/damien.jpg

07:43
En iyi film yönetmen ödülü Aşıklar Şehri (La La Land) ile Damien Chazelle’in oldu. Chazelle bu ödüle değer görülen en genç isim olarak tarihe geçti.

07:36

En iyi uyarlama senaryo Oscarı’nı Ay Işığı (Moonlight) filmi kucakladı.

07:31
En iyi özgün senaryo ödülü Yaşamın Kıyısında (Manchester By The Sea) filmiyle Kenneth Lonergan’ın oldu.

07:21
En iyi özgün film müziği ile en iyi şarkı Oscarı, Aşıklar Şehri’nin (La La Land) oldu. Böylece film toplamda şimdiye kadar dört Oscar’ı kucakladı.

17-02/27/la-la-land.jpg

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN