‘Oscar’ın gölgesi’ üstüne düştü

‘Oscar’ın gölgesi’ üstüne düştü

Türk asıllı yönetmen Fatih Akın, Oscar’ın ‘habercisi’ olarak kabul edilen Altın Küre Ödülleri’ne damgasını vurdu. Akın, ‘In The Fade’ ile Yabancı Dilde En İyi Film Ödülü’nü kazandı. Almanya’nın Oscar adayı olan yapımla ilgili Akın “Aday olmak çok güzeldi, zaten benim için bir ödüldü. İnşallah Oscar’da da oluruz” dedi.

Oscar Ödülleri’ne giden yolda ilk adım sayılan 75. Altın Küre Ödülleri’nden (Golden Globe) Yabancı Dilde En İyi Film Ödülü Türk asıllı yönetmen Fatih Akın’ın Almanya ve Fransa ortak yapımı ‘In The Fade’e (Paramparça) verildi. ABD’nin Californiya eyaletinde Beverly Hills’te düzenlenen törende Akın ödülünü filmin başrol oyuncularından Diane Kruger ile aldı. ‘In The Fade’ aynı zamanda Almanya’nın Oscar adayı. Fatih Akın törenin ardından “Buralarda olmak çok güzel. Aday olmak çok güzeldi. Adaylık zaten benim için ödüldü. En iyilerin arasında olmak yeterdi. O yüzden de beklemedim açıkçası. Beklemediğin şey gelince daha da mutlu
oluyorsun. İnşallah Oscar’da da oluruz’ diye konuştu. Akın’ın filmi, Almanya’da 8’i Türk 10 kişinin ölümünden sorumlu tutulan aşırı sağcı Nasyonal Sosyalist Yeraltı (NSU) terör hücresi ekseninde son yıllara damgasını vuran skandaldan izler taşıyor. Filmde kocasıyla çocuğunu Hamburg’daki bir terörist saldırıda kaybeden Katja, hakkını aramak için mahkemeye başvuruyor. Mahkeme kararı karşısında öfkeye kapılan Katja, kendi adaletini sağlamak adına yollara düşüyor. Törende ayrıca drama dalında Martin McDonagh’ın yönetmenliğini yaptığı ‘Three Billboards Outside Ebbing, Missouri’ ‘En İyi Film’ ödülünün sahibi oldu.

TACIZE KARŞI KIRMIZI  HALIDA SIYAH ELBISE

Yapımcı Harvey Weinstein’e yönelik taciz ve tecavüz iddialarıyla başlayan ve sosyal medya üzerinde #metoo hashtag’iyle yayılan protesto Altın Küre’ye de damgasını vurdu . Meryl Streep, Angelina Jolie, Emma Stone, Emma Watson, Sharon Stone gibi birçok kadın oyuncu, protesto için siyah elbiseyle törene katıldı. Bazı oyuncular, ‘Times up’ (Zamanı geldi) yazılı rozetler taktı. 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN