Özlem Tekin'in babası Talat Tekin vefat etti (Talat Tekin kimdir?)

Özlem Tekin'in babası Talat Tekin vefat etti (Talat Tekin kimdir?)

Ünlü rock sanatçısı Özlem Tekin'in babası Prof. Dr. Talat Tekin bugün Bodrum'da yaşadığı evde vefat etti.

Türk rock sanatçısı Özlem Tekin'in Muğla'nın Bodrum ilçesine bağlı Gündoğan mahallesindeki Hacettepeliler Sitesi'nde eşi Sevim Tekin ile birlikte yaşayan ve yaklaşık iki yıldır Perkinson hastalığı ile mücadele eden babası 88 yaşındaki Talat Tekin'in bu sabah saatlerinde vefat ettiği belirtildi.

Türk Dili Profesörü

Evli ve üç çocuk babası olan ve Türk Dili Profesörü Talat Tekin, 1994'te emekliye ayrıldıktan sonra İstanbul'da Yeditepe Üniversitesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölüm Başkanlığı'nda bulunmuştu.

Bodrum'da yaşıyordu

Yaklaşık on yıldır Bodrum'da eşi ile birlikte yaşayan Tekin'in cenazesinin yarın (pazar) Gündoğan Cam'inde kılınacak öğle namazının ardından yine Gündoğan Mezarlığı'nda toprağa verileceğini söyleyen eşi Sevim Tekin, yaptığı açıklamada; "Tekin bey yaklaşık iki yıldır yatağa bağlı yaşamını sürdürüyordu. Perkinson hastalığı ile mücadele etti. Acımız üzüntümüz büyük, yarın çocuklarımla komşularımızla son yolculuğuna uğurlayacağız" dedi.

Twitter'dan duyurdu

Sanatçı Özlem tekin ise baba acısını sosyal paylaşım sitesinden "Her satırın anlamını önemini ayağa kalkar heyecanlanarak tarif ederdi.. fırtınadan korkmamayı 'onu' dinlemeyi sevmeyi ögrendim, teşekkürler" sözleri ile paylaştı.


Talat Tekin kimdir?

Tavşancıl-Gebze'de doğdu. Tavşancıl İlkokulu 'nu, Üsküdar Paşakapısı Ortaokulu 'nu, Haydarpaşa Lisesi 'ni (1945) bitirdi. Yüksek öğrenimini Yüksek Öğretmen Okulu öğrencisi olarak İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümünde tamamladı (1951). İzmir, Trabzon ve Bitlis liselerinde öğretmenlik yaptı. 1957'de öğretmenlikten istifa etti; Türk Dil Kurumu 'nda gramer uzmanı olarak çalışmaya başladı. 1961 'de ABD 'ye gitti. California Üniversitesi 'nde "Orhon Yazıtları" üzerine doktorasını verdi (1965). California ve İndiana üniversitelerinde Türk Dili ve Edebiyatı okutmanı ve profesörü olarak çalıştı (1961-1972). 1972'de Türkiye 'ye döndü ve Hacettepe Üniversitesi 'ne girdi. 1976'da Türk dili profesörü oldu. 1994'te emekliye ayrıldıktan sonra İstanbul'da Yeditepe Üniversitesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölüm Başkanlığı 'nda bulundu.

Türk ve dünya Türkoloji dergilerinde Türkçe ve İngilizce ilmî makaleleri yayınladı. Talât Tekin şiir de yazmıştır.

Kızı tanınmıș Türk rock şarkıcısı Özlem Tekin'dir.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN