Psikiyatrik hastalıklar kalp kriziyle yarışıyor

Psikiyatrik hastalıklar kalp kriziyle yarışıyor

Fobiler, obsesif kompulsif bozukluk, depresyon, dikkat eksikliği... Psikiyatrik rahatsızlıklar Türkiye’de kalp-damar hastalıklarından sonra en sık karşılaşılan sorun. Psikiyatrist Tanju Sürmeli 6 kişiden sadece birinin yardım aldığını söylüyor.

Dün, Dünya Ruh Sağlığı günüydü... Psikiyatri uzmanı Tanju Sürmeli, Türkiye’de en sık karşılaşılan kalp-damar hastalıklarından sonra, ikinci sırada yüzde 19 ile psikiyatrik rahatsızlıkların bulunduğunu söylüyor. Ruhsal hastalığı olan 6 kişiden sadece birinin yardım aldığını belirten Sürmeli, destek almamanın hastalığın kronikleşmesine ve beyin dokusunun azalmasıyla sonuçlanacağına işaret ediyor. Türkiye’de nüfusun yüzde 18’inin yaşam boyu bir ruhsal hastalık geçirdiğini belirten Sürmeli yetişkinlerde en çok fobiler, madde bağımlılığı, depresyon ve obsesif kompulsif bozukluk gibi rahatsızlıklarla karşılaşılırken, çocuklarda ise yaygın olarak dikkat eksikliği hiperaktivite bozukluğu görüldüğünü söylüyor. Depresyon ve depresif hissetmenin farklarına vurgu yapan Sürmeli “Hayattan zevk almama, enerjinin azalması, uykunun bozulması gibi sorunlar iki haftadan uzun sürerse araştırılması gerekiyor” diyor.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN