Ruhsal süreçler obezite üzerinde fazla etkili

Ruhsal süreçler obezite üzerinde fazla etkili

Moodist Psikiyatri ve Nöroloji Hastanesi Sağlıklı Beslenme ve Diyet Polikliniği uzmanlarından psikolog diyetisyen ve beslenme uzmanı Gözde Patlak, kişinin ruhsal süreçlerinin obezite üzerinde çok etkili olduğunu söyledi.

Psikolog diyetisyen ve beslenme uzmanı Gözde Patlak, obezitenin, bireylerin vücut ağırlıklarının idealden fazla olması hali olarak tanımlandığını ifade etti.

Genetik ve çevresel faktörlerin obezite üzerinde etkilerinin görülebildiğini belirten Patlak, şunları kaydetti: "Ayrıca kişinin ruhsal süreçleri de obezite üzerinde etkilidir. Özellikle bireylerdeki beden-algı oryantasyonunun bozulması sonucunda kilolarının farkında olamayan bireylerde aşırı kilo alımı gerçekleşir. Bu yüzden ideal vücut ağırlığınıza ulaşmak için bir uzmandan yardım almanız gereklidir. Obezite beraberinde zamanla yüksek kan basıncı, yüksek kan kolesterolü, kalp-damar hastalıkları, inme (felç), şeker hastalığı ve bazı kanser türleri gibi hastalıkları da getirebilmektedir. Siz de bu hastalıklar kapınızı çalmadan önce kilo vererek ideal ağırlığınıza kavuşun ve hastalıklara yakalanma riskinizi azaltın. Formda olmak demek, düşünüldüğü gibi en düşük kiloya ulaşmak değil, bireyin sağlığı açısından en uygun kiloda olmasıdır. Sınırların altında veya üzerinde olmak hem fiziksel hem de ruhsal olarak bireyleri olumsuz yönde etkiler."

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN