Saate bakıp zamanı söyleyemiyorsanız dikkat!

Saate bakıp zamanı söyleyemiyorsanız dikkat!

Memorial Ankara Hastanesi Göz Ünitesi’nden Dr. Bekir Sıtkı Aslan, saatine bakıp da akreple yelkovanı iyi göremediği için bakıp zamanı söyleyemeyenlerin sarı nokta hastalığı diye makula dejenerasyon hastalığına yakalanmış olabileceğini söyledi.

Aslan, hastalıkla ilgili şu bilgileri verdi: “Retinanın, ince ayrıntıları açıkça görebilmeye izin veren, merkezi görmeden sorumlu parçasına makula deniliyor. Küçük bir bölümünü oluşturmasına rağmen retinanın geri kalanına oranla detaya en duyarlı yapı. Gözde makulanın bozulması veya yeni damar yapılarının oluşmasıyla retina tabakalarının yıkıma uğraması, yaşa bağlı makula dejenerasyonu olarak adlandırılıyor. Pek çok kişide vücudun doğal yaşlanma sürecinin bir parçası olarak gelişen bu hastalık, bazı hastalarda görüşün kalıcı kaybedilmesiyle sonuçlanabiliyor.”
Aslan, tedavi için erken tanının büyük önem taşıdığını belirterek hastalığın belirtilerini şöyle sıraladı: “Yalnızca aydınlık ortamlarda yakını görme, bulanık görüş, parlak ışıktan düşük ışığa geçerken görme güçlüğü, insanların yüzlerini tanıma sorunu onlar arasında.”

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN