Sayısı 200’den fazla kanser türü saptandı

Sayısı 200’den fazla kanser türü saptandı

Harvard Üniversitesi Tıp Fakültesi İmmünoloji Bölümü’nden Dr. Semir Beyaz, şu ana kadar insanda tanımlanan 200’ün üzerinde farklı kanser türü saptandığını söyledi.

Sanko Üniversitesi’nde düzenlenen ‘Kansere Etki Eden Faktörler: Gerçekler ve Yalanlar’ isimli konferansta bilgiler veren ABD’de bulunan Harvard Üniversitesi Tıp Fakültesi İmmünoloji Bölümü’nden Dr. Semir Beyaz, kanserin yıllardır insan sağlığını tehdit eden hastalıkların başında geldiğini belirtti. Beyaz “Çok karmaşık bir hastalık olarak kanser, dokuların içinde belli kurallara göre bölünen ve farklılaşan hücrelerin kontrolsüz bir şekilde bölünerek dokunun işlevini kaybetmesine ve dokunun oluşturduğu organda hasara neden olur” diye konuştu.

Beyaz, bir dokuda başlayan kanserin zamanla farklı özellikler kazanarak farklı doku ve organlara yayıldığını ve hastanın temel yaşamsal işlevlerini tehdit ettiğini ifade ederek, sözlerini şöyle sürdürdü: “Kanser, beslenme, genetik değişimler, yaşlanma ve bağışıklık sistemi gibi faktörlerin etkisine göre şekillenebilen bir hastalıktır. Şu ana kadar insanda tanımlanan 200’ün üzerinde farklı kanser türü bulunmaktadır.” Yakın zamanda yapılan çalışmaların kök hücrelerin uğradığı genetik değişikliklerin kansere yol açan temel etkenlerin başında geldiğini söyleyen Beyaz “Bu değişikliklerin neticesinde farklı bir kimlik kazanan kök hücrelerin veya diğer bir deyimle kanser başlatıcı hücrelerin tanımlanması kanser teşhisi için büyük bir umut vaat etmektedir” dedi.

 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN